K1 i Boks

ESPN otkrio idućeg protivnika Canela Alvareza, Meksikanca čeka neporaženi WBA prvak!?

Canelo Alvarez
 Osvaldo Aguilar / Mexsport/ AFP
Canela čeka prvi nastup nakon prekida suradnje s Golden Boy Promotionsom

Canelo Alvarez (53-1-2) i Callum Smith (27-0) "postigli su dogovor i ovoga prosinca borit će se u Teksasu", javlja ESPN koji je do ovih informacija stigao preko "izvora bliskih pregovorima".

Isti izvor javlja da bi datum velikog okršaja u super-srednjoj kategoriji trebao biti 18., 19. ili 20. prosinca, a kao lokacija se spominje AT&T stadion u Teksasu.

Kao titule koje će biti u igri navode se ona WBA organizacije, The Ringov pojas i "vjerojatno" upražnjena titula WBC-a.

Ako se realiziraju ovi planovi, Canelo će protiv Smitha upisati svoj prvi nastup nakon pobjede na Sergeyem Kovalevom, ali i prvi otkako je raskinuo suradnju s Golden Boy Promotionsom Oscara De La Hoye.

Spomenimo i da se od ranije spomenutih titula, WBA (Super) i The Ring, obje nalaze u vlasništvu neporaženog 30-godišnjeg Britanca, dok je Canelo 'regularni' WBA prvak u istoj kategoriji.

Smith je inače borac Matchroom Boxinga koji surađuje s DAZN streaming platformom, istom onom s kojom je Alvarez raskinuo suradnju, ali, prema pisanjima brojnih stranih medija, to ne znači da DAZN neće biti partner zadužen za prijenos ovog okršaja.

British boxer Callum Smith is seen celebrating his victory against George Groves during the World Boxing Super Series Super-Middleweight Final at the king Abdullah Sports City in the Saudi coastal Red Sea city of Jeddah in Saudi Arabia, on September 28, 2018. (Photo by STR / AFP)
STR / AFP
Callum Smith

Linker
25. travanj 2024 01:04