K1 i Boks

Evo kako je Mike Tyson u nekoliko rečenica 'oprao', ali i savjetovao Wildera: 'Čovječe, odrasti!'

Deontay Wilder
 RINGO CHIU / AFP
Iron Mike podijelio je svoje mišljenje o stanju i budućnosti bivšeg WBC-ovog prvaka

Legendarni Mike Tyson odlučio je savjetovati Deontaya Wildera te je tom prigodom bivšem WBC-ovom prvaku jasno poručio da 'odraste' i prestane kukati zbog stvari koje su se ranije dogodile.

'Brončani bombarder' bio je na jednom nevjerojatnom pobjedničkom nizu sve do susreta s Tysonom Furyjem. Njegov prvi meč protiv 'Kralja Cigana' jednom je kontroverznom sudačkom odlukom proglašen neodlučenim, dok ga je britanski udarač u revanšu u potpunosti izdominirao te zaustavio u sedmoj rundi njihovog novog susreta.

Wilder i njegov tim nakon tog su dvoboja pokušali pronaći opravdanja za poraz. Priča o kostimu bila je jedan od njihovih najbizarnijih pokušaja, a ništa manje spomena vrijedna nije ni teorija o Furyjevim rukavicama.

Referee Kenny Bayless stops the fight after the towel was thrown in by Wilder's trainer as British boxer Tyson Fury (L) defeats US boxer Deontay Wilder in the seventh round during their World Boxing Council (WBC) Heavyweight Championship Title boxing match at the MGM Grand Garden Arena in Las Vegas on February 22, 2020. (Photo by Mark RALSTON / AFP)
Mark RALSTON / AFP
Tyson Fury i Deontay Wilder

Iz svega toga moglo bi se zaključiti da je netko jako loš gubitnik, ali i da se očito pred novi veliki meč fokusira na pogrešne stvari. Primijetio je to i Iron Mike koji je Wilderu udijelio nekoliko savjeta.

"Kao da (Wilder) odustaje - 'Oh, moj život je gotov. Zaradio sam 90 milijuna dolara. O Bože, želim umrijeri'. Čovječe, odrasti i idi dalje dok zaista nije gotovo", poručio je Tyson bivšem prvaku razgovarajući s Fat Joeom na Instagramu.

"Pa Wilder još uvijek može zaraditi hrpu love. On ne bi trebao biti tužan ili obeshrabren. On bi se trebao i dalje boriti s puno žara i samopouzdanja", dodao je slavni nokauter.

Tyson smatra i da je jedna onakva Wilderova izvedba u revanšu zapravo posljedica događanja iz njegovog prvog susreta s 'Kraljem Cigana'.

"U revanšu se nije borio kao u prvom meču. Prvu je borbu odradio sa samopouzdanjem. Vjerovao je da može pobijediti. Dok je u drugom meču izgledao kao da u njemu nema ni žara, ni volje za životom. Mislim da on nakon prvog okršaja nije bio isti borac."

Unatoč svemu, Mike vjeruje da uz određene promjene Deontay ima šanse za povratak na tron.

"Šansa uvijek postoji. Samo što sve ovisi o tome koliko će toga dati od sebe. Ako svoj život posveti lovu na pobjedu, svašta se može dogoditi", podijelio je svoje mišljenje slavni 54-godišnjak.

Spomenimo i kako bi datum trećeg susreta elitnih teškaša trebao biti 19. prosinca, dok oko lokacije još uvijek postoje neke dvojbe.

Linker
20. travanj 2024 12:34