K1 i Boks

Fury će napustiti titulu ako ju bude morao braniti protiv Whytea

Tyson Fury i Dillian Whyte
 Al Bello/Getty Images/AFP | Oliver Weiken/dpa
Tyson Fury nema namjeru prije meča protiv Anthonyja Joshue odraditi obavezu protiv Dilliana Whytea

Odmah nakon što se pojavila vijest da je sklopljen dogovor oko dva meča Anthonyja Joshue i Tysona Furyja za 2021. godinu, pojavila se različita informacija s dvije različite strane i to po pitanju onoga što bi se trebalo dogoditi prije nego njih dvojica prvi put uđu u ring. Za razliku od Furyja, koji je izjavio kako prije toga ima tek za savladati Deontaya Wildera u trećem meču, Joshuin menadžer Eddie Hearn otkrio je još jednu informaciju. Naime, Fury bi se, kako kaže Hearn, prije Joshue trebao boriti i protiv propisanog WBC izazivača, Dilliana Whytea.

"Dillian Whyte je propisani izazivač za WBC svjetsku titulu i pisali smo WBC-u da potvrdimo kako se on za titulu treba boriti do kraja veljače 2021. godine. Ako se slučajno ne dogodi meč Furyja i Wildera, Dillian bi trebao upasti u tu borbu. Ako se budu borili u listopadu ili studenom, onda mora dobiti priliku protiv pobjednika do kraja veljače. Dillian svakako namjerava iskoristiti svoj status. Znam da imamo ispred sebe najveći meč koji je trenutno moguće organizirati, između Furyja i Joshue, ali nemamo pravo zbog toga Dillianu reći ne i uputiti ga da mora još malo pričekati", rekao je Hearn.

Ako se pita Furyja, Whyte se može boriti za titulu, no ne protiv njega. On je uvjeren kako mu nakon Wildera slijedi meč protiv Anthonyja Joshue.

"Ja sam tu da bih se borio najvećim mečevima koji se nude. A niz Wilder-Joshua-Joshua je upravo to. Dillian Whyte samo traži način da se što bolje naplati, ali meč protiv njega nije moguće prodati, posebno ne u Americi. Ja imam još nekoliko posljednjih mečeva i želim da oni budu kolosalni i neće mi neka organizacija diktirati protiv koga ću se boriti jer nitko nema pravo diktirati prvaku. Borbe manje vrijednosti me ne zanimaju. Ponosan sam kao WBC prvak, no važnije je da sam "lineal" prvak, to je najveće od svega", izjavio je Fury, time jasno dajući do znanja kako je spreman napustiti pojas ako bude prisiljen prvo ga braniti protiv Whytea.

Naravno, nije sve tako lako. Hearn je isto tako ustvrdio da su dogovoreni uvjeti u kojima bi ulog meča bila sva četiri pojasa. Dakle, ako Fury u njega ulazi bez pojasa, automatski dogovor više ne vrijedi. A Dillian Whyte je također borac kojeg on zastupa i neće tako lako odustati od njegove prilike. Uostalom, on ju čeka već gotovo dvije godine, otkako je poziciju propisanog izazivača izborio.

Linker
26. travanj 2024 09:27