K1 i Boks

Holyfield otkrio imena potencijalnih suparnika: Govori se o Tysonu i dva velika bivša rivala

Evander Holyfield, Vladimir Kličko i Lennox Lewis
 STR / NurPhoto / AFP
Osim Mikea Tysona, za povratak u ring priprema se i jedini čovjek koji ga je dva puta pobijedio, Evander Holyfield. On već razmišlja i o protivnicima, a raspolaže s tri imena, od kojih je jedno upravo ono Iron Mikea, dok su druga dvojica također njegovi nekadašnji veliki rivali i ikone boksa 90-ih godina prošlog stoljeća.

57-godišnji Holyfield je već imao vrlo dugačku karijeru, budući da se umirovio tek 2011. godine, s već navršenih 48 godina. Ipak, kod takvih kao on je zov ringa prejak, a kako je ostao u treningu, tako je odlučio popratiti namjeru Mikea Tysona te se i on vratiti kroz ekshibicijske mečeve. Pripreme je shvatio ozbiljno te radi s Vladimirom Kličkom, a na umu su mu i tri imena protivnika.

Jedan od njih je Tyson, s kojim se dva puta susreo, upisavši dvije pobjede. Iako je vladao veliki rivalitet između njih, posebno nakon što mu je Tyson u drugom meču odgrizao dio uha, danas su u jako dobrim odnosima, no isto tako su spremni okušati se još jednom u ringu, ovog puta u puno opuštenijoj atmosferi.

Tu je i opcija o kojoj se već ranije počelo govoriti. Radi se o meču protiv 52-godišnjeg Riddicka Bowea, boksača za kojeg se vjeruje kako se prerano umirovio. Bilo je to 1996. godine, s tek 29 godina. Vratio se kasnije još tri puta, no u slabijim mečevima. Završio je karijeru s 43 pobjede te tek jednim porazom kojeg mu je 1993. godine nanio upravo Holyfield. Holyfield je zapravo tada osvetio poraz od godinu dana ranije, tako da bi i ovdje zapravo bila riječ o trilogiji.

S Boweom se stupilo i u kontakt, za razliku od trećeg čovjeka kojeg je Evander naveo. To je Lennox Lewis, protiv kojeg se također borio dva puta. U ožujku 1999. godine bilo je neodlučeno, da bi Lewis osam mjeseci kasnije slavio jednoglasnom odlukom. Holyfield je potvrdio da kontakta još nije bilo, no vjeruje da bi Lennox mogao biti zainteresiran.

"Najbolje je to napraviti s nekim tko ti je bio blizu. Ne želim izaći i boriti se protiv nekoga tko bi tim putem gradio svoje ime. Ljudi žele vidjeti mene i Bowea, ali također Mike Tysona ili Lennoxa Lewisa", potvrdio je za Times zašto su mu baš oni protivnici koje preferira, da bi dodao kako bi se to moglo dogoditi krajem godine u Saudijskoj Arabiji:

"Borit ćemo se tri runde, ne deset ili 15, a možda ćemo imati i kacige. Moj plan nije nokautirati nekoga, no imat ćemo rukavice od 16 unci, a i s njima se na sparingu može dobro pogoditi."

Linker
26. travanj 2024 11:11