K1 i Boks

Iron Mike objasnio na koji bi način on svladao Furyja

Mike Tyson i Tyson Fury
 Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix | Mark RALSTON / AFP
U posljednje vrijeme medijski izrazito aktivni Mike Tyson odlučio je objasniti taktiku za koju on smatra da bi bila učinkovita u meču protiv Tysona Furyja. Zapravo, objasnio je kako bi on u svojim najboljim danima riješio taj problem.

Tyson Fury do sada se iskazao kao defenzivno sjajan boksač, no isto tako u drugom meču protiv Deontaya Wildera pokazao koliko tek opasan može biti ako odabere ofenzivu kao svoj pristup meču. Wildera je sedam rundi držao pod kontrolom, konstantno mu nanoseći štetu, sve dok nije došao prekid meča.

"Iron Mike" se teme trenutnog svjetskog prvaka po WBC-u prihvatio u razgovoru za The Ring.

"Protiv nekoga tko je njegove veličine, ti moraš biti agresivniji boksač, moraš puno micati svoju glavu i biti neuhvatljiv. Ako si protiv nekoga takvog statičan, ti si zapravo laka meta. Moraš napadati, tražiti kuteve iz kojih ti udarci prolaze te nikako biti na njegovoj udaračkoj distanci. Moraš ga tjerati da se on kreće prema nazad", rekao je Tyson, da bi na to povezao još jednu bitnu činjenicu:

"Puno ljudi ne razumije kako veličina i stil nisu najvažnije stvari u ringu. Moral boksača je ono što dovodi do pobjede."

Upravo to smatra Furyjevom najvećom snagom, to ogromno samopouzdanje koje jednostavno izvire iz njega, sve to uz jednu nevjerojatnu smirenost. Ipak, protiv "Iron Mikea" iz najboljih dana smatra da se "Gipsy King" ne bi dobro proveo, upravo zbog tih gore navedenih stvari.

"Dok sam bio u svojim najboljim danima, mislim da sam najveći borac još od Ahila, od početka svijeta, bio sam nedodirljiv. Ako je bilo nekih boraca koji nisu tako mislili, oni su automatski imali veliki problem", objasnio je Mike kako je izgledalo njegovo samopouzdanje. Ono je dovelo do stila boksa i pobjeda zbog kojih je i dan danas, unatoč negativnim stvarima koje si je dozvolio, jedan od najomiljenijih boksača u povijesti. Po mnogima čak i najveći teškaš ikad.

Nažalost, nikad nećemo znati što bi se dogodilo da Mike u vrijeme svoje najbolje forme nije upao u probleme sa zakonom.

Linker
25. travanj 2024 09:45