K1 i Boks

Joshua: 'Fury u iduću godinu ulazi kao nov čovjek i pod jednim uvjetom može pobijediti Wildera'

 Screenshot (YouTube)
Revanš Deontaya Wildera i Tysona Furyja u petak je postao služben. Veliki teškaški okršaj ponovno ćemo gledati 22. veljače u lasvegaškoj MGM Grand Garden Areni, a svoje mišljenje o ovom susretu iznio je i Anthony Joshua.

'AJ' vjeruje da je Fury posljednjim promjenama pokazao odlučnost u pohodu na tron. Jedna od tih je i prekid suradnje s dosadašnjim trenerom Benom Davisonom te prelazak kod Javana 'SugarHill' Stewarda. U Furyjevom timu odnedavno je i Andy Lee, bivši svjetski prvak u srednjoj kategoriji koji je najavio da bi u 2020. mogli Tysona gledati u nešto agresivnijoj boksačkoj verziji.

"Fury je u posljednje vrijeme uzeo neke relativno lagane borbe kako bi vratio samopouzdanje te će on u iduću godinu ući kao novi čovjek s novim timom i novim načinom razmišljanja. On mora osjetiti nešto novo u sebi i sigurno želi postati teškaški prvak. Vjerujem da može pobijediti Wildera pod uvjetom da slijedi taktiku svih 12 rundi", izjavio je Joshua za Sky Sports.

Anthony je nedavno Furyju ponudio i svoje usluge te ga je pozvao na zajednički sparing kako bi 'Kralja Cigana' što bolje spremili za meč s 'Bronačanim bombarderom'. Vlasnik WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojaseva svoju je ponudu pravdao 'planom koji nitko ne može razumjeti'.

No hoće li taktika o kojoj Joshua priča biti dovoljna za detronizaciju Wildera? WBC-ov prvak iz borbe u borbu pokazuje kako mu je za pobjedu dovoljna doslovno jedna sekunda, jedna pogreška, jedan trenutak nepažnje njegovih suparnika...

"Wilder je pokazao da ne smijete trepnuti niti na jednu sekundu jer mu je dovoljan samo jedan udarac, ali isto tako može gubiti runde protiv dobrog, mladog i svježeg boksača koji zna slijediti taktiku", zaključio je Joshua.

Linker
26. travanj 2024 12:02