K1 i Boks

Pacquiao najavio veliki subotnji meč: 'Nokautirat ću Thurmana prije šeste runde'

Manny Pacquiao (Instagram)
Manny Pacquaio i Keith Thurman u subotu će odraditi jedan od trenutno najvažnijih boksačkih mečeva. Pred susret s neporaženim protivnikom, Pacquaio je otkrio što ga najviše motivira, a isto tako je i prognozirao krajnji ishod meča.

Još samo četiri dana preostala su do meča Keitha Thurmana i Mannyja Pacquiaoa. Tim putem će prestati sve priče koje se već tjedana vrte boksačkim kuloarima. Zapravo, priče većinom dolaze od strane Thurmana, dok Pacquiao pokušava zadržati mirnoću i sačuvati sve za ring. MGM Grand u Las Vegasu domaćin je njihovog meča, a Pacquaio posljednju fazu priprema odrađuje u Kaliforniji. Tamo je proteklog vikenda odradio otvoreni trening, nakon kojeg je bio spreman obratiti se medijima.

"Što Thurman više priča, meni time zapravo pomaže, svakako sam sve motiviraniji. Siguran sam da njemu to baš i ne pomaže, ali sve ćemo vidjeti", rekao je Pacquaio prisutnim novinarima, a onda je prognozirao meč: "Mislim da ću ga završiti prije šeste runde. On je agresivan boksač koji je već rekao kako se želi otvoreno potući sa mnom. No, vidjet ćemo hoće li to zapravo napraviti. O tome će puno toga ovisiti."

Pacquaio je boksač uvijek spreman na otvoreni duel. Thurman je većinu karijere bio takav, no naravno da za svaki meč postoji druga taktika. Ako se odluči za defenzivniji pristup, morat će se drugačija postaviti i Filipinac. Nešto o toj opciji rekao je njegov trener, legendarni Freddie Roach.

"Thurmanu je bolje da se pojavi u tom meču. Do sada od njega nisam vidio neku veličinu o kojoj se govori. Naši sparing partneri su se pokazali opasnijima od njega. No, moram priznati da po prvi puta vidim Mannyja kako izjave svog protivnika uzima kao motivaciju, diralo ga je to. Tako da, ako Thurman bude htio bježati, lovit ćemo ga", rekao je Roach.

Subotnji meč vrlo je važan za cjelokupnu situaciju u velter kategoriji profesionalnog boksa. Riječ je o trenutno najkvalitetnijoj kategoriji s desetak imena spremnih napraviti velike stvari. Errol Spence Jr. i Terrence Crawford su trenutno u nekom prvom planu, no Thurman i Pacquaio je svakako najbolji meč organiziran u posljednje vrijeme. Nema sumnje kako pobjednika čekaju velike stvari i bit će zanimljivo vidjeti hoće li PacMan još jednom napasti sam vrh ili će Thurman ostaviti nulu u rubrici poraza.

Linker
26. travanj 2024 07:02