UFC

‘Mislili ste da sam gotov?‘: Tyson Pedro potvrdio nastavak borilačke karijere, ali MMA ipak napušta

Tyson Pedro

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
32-godišnji Australac nije dugo izdržao u mirovini i brzo je obznanio povratak profesionalnom sportu

Točno deset dana prošlo je otkako se službeno umirovio Tyson Pedro (10-5-0 MMA). 32-godišnji Australac nastupio je na UFC Fight Night 238 eventu početkom ovog mjeseca, izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca meč protiv Vitora Petrina, a zatim je odlučio položiti rukavice na sredini kaveza.

‘‘Bilo je sjajno, ali moja namjera oduvijek je bila pokazati mojoj kćerki, da ukoliko naporno radite i maksimalno se trudite oko onoga što volite, možete ostvariti svaki svoj san. Mislim da su se moji snovi jednostavno promijenili u ovoj fazi. To je to od mene u UFC-u. Iz dubine srca zahvaljujem svim fanovima.‘‘, poručio je Pedro i najavio je kako se okreće nekim drugim životnim aktivnostima.

Pedro je također isticao kako mu je teško biti odvojen od obitelji tijekom trening kampova i odlazaka u SAD na UFC-ove evente te se očekivalo kako će iz svih tih razloga njegova borilačka karijera završiti. Zabrinjavajuća je Pedrova izjava kojom je dao do znanja da financijski stoji jako loše po završetku svoje sportske karijere.

‘‘Nakon poreznog odbitka i s porazom u današnjoj borbi, vjerojatno ću morati opljačkati nekog na parkingu. Tko od vas ima najviše novca?‘‘, rekao je Pedro novinarima na konferenciji za medije.

No, čini se da Pedro ima spreman način zarade. Njegova sportska karijera zapravo ne završava i samo deset dana nakon odlaska u mirovinu, Pedro je najavio povratak profesionalnom sportu.

‘‘Mislili ste da sam gotov?‘‘, poručio je Pedro putem Instagrama, a pritom je otkriveno kako će Pedro karijeru nastaviti u profesionalnom boksu.

Mnogi zapravo neće biti iznenađeni ovim potezom. Mala je brojka MMA boraca koji uistinu ostanu umirovljeni nakon prvog povlačenja, a boks i ‘‘bare knuckle‘‘ boks česta su odredišta MMA boraca koji su okončali svoje MMA karijere. Tyson Pedro samo se pridružio velikom broju onih koji su otišli tim putem, a preostaje nam vidjeti što može napraviti u boksačkom ringu.

Linker
23. travanj 2024 16:03