K1 i Boks

Pacquiao sjajno 'spustio' Mayweatheru, Floyd po običaju prepotentno uzvratio

Manny Pacquiao
Nastavljaju se prepucavanja Floyda Mayweathera Jr. i Mannyja Pacquaioa koja su zapravo započela jučerašnjom objavom Mayweathera na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Floyd je putem Instagrama napao Filipinca da je cijelu karijeru izgradio na njegovom imenu. Povod za to pronašao je u Pacquiaovoj izjavi kako ne bi imao ništa protiv revanša njihove borbe, iako do nekog službenog prozivanja nije došlo nego je Manny samo odgovorio na postavljeno pitanje.

Ipak, ovakav izravni napad doveo je do toga da je Pacquiao odlučio odgovoriti. Napravio je to putem Twittera i to na sjajan način.

"Floyde, došao si na moj meč i onda si mene spomenuo u objavi, u kojoj me optužuješ da pokušavam ostati relevantan. Ako ti želiš ostati relevantan, #maypac2", napisao je Filipinac, a posljednjih hashtagom je zapravo prvi put od vikenda otvoreno prozvao Floyda na revanš.

Ne treba nas čuditi način na koji je Mayweather odlučio odgovoriti. Poslužio se Instagramom, a ponovno je u prvi plan stavio svoja postignuća, odnosno novce koje je zaradio i kakve je sposoban zaraditi.

"Povuci ulijevo. Idemo se držati činjenica. Bob Arum više nije tvoj promotor, tako da sam ja glavni po pitanju PBC-a. Druga stvar, ja zarađujem više novaca od tebe, prebio sam te, a onda sam te angažirao. Bio sam na tvom meču samo da bih provjerio svoje ulaganje, vidio što će napraviti moj zaposlenik, kao što svaki šef s vremena na vrijeme treba napraviti. Ti si zaradio 10 milijuna dolara za 12 rundi, ja sam zaradio devet milijuna za trominutno igranje u ekshibiciji protiv dostavljača pizze. Lomim te mentalno, fizički i financijski. I zapamti, ti se boriš jer moraš, ja se borim jer želim", napisao je Floyd.

Postavlja se pitanje je li ovo Floyd uistinu odgovara na ovaj način da bi Pacquiaou potvrdio kako se nema namjeru vraćati i boriti protiv njega ili bi uistinu mogao biti zainteresiran za revanš. Njihov prvi meč prodan je u 4.6 milijuna domova što je rekord koji do danas nije srušen, a honorari su bili nevjerojatni. Floyd je kući otišao sa 180, a Pacquiao sa 120 milijuna dolara, s tim da je tu riječ tek o osnovnom honoraru. Nema sumnje da bi se nešto slično ponovilo, a svi znamo koliko Floyd voli novac. Jedino je pitanje je li za isti spreman vratiti se u puni trening i riskirati svoju nulu u rubrici poraza. Posebno zbog toga što je dvije godine stariji od Pacquiaoa koji je u ovogodišnjim mečevima izgledao fenomenalno.

Linker
19. travanj 2024 01:23