K1 i Boks

Potvrđena glavna borba priredbe na kojoj bi trebao nastupiti Filip Hrgović

Eddie Hearn i Devin Haney
 screenshot/YouTube
Devin Haney je potvrdio ime svog protivnika za glavnu borbu priredbe koja će se održati 7. studenog

Čini se kako bi datum idućeg nastupa Filipa Hrgovića uskoro biti službeno potvrđen, odnosno posljednje vijesti iz SAD-a govore kako bi to svakako trebao biti 7. studenog. Naime, točne potvrde ogleda najboljeg hrvatskog teškaša protiv Rydella Bookera još uvijek nije bilo jer se čekala službena potvrda meča boksača koji bi trebao predvoditi program na kojem će se spomenuti ogled dogoditi.

To je Devin Haney, inače najveća američka uzdanica Eddieja Hearna i Matchroom Boxinga. Naime, znalo se kako se novi meč 21-godišnjeg svjetskog WBC prvaka lake kategorije planira za gore navedeni datum, no potvrde nije moglo biti dok se ne potvrdi protivnik. Haney je sad otkrio kako je i to riješena stvar.

On je potvrdio kako će njegov izazivač biti 38-godišnji Yuriorkis Gamboa (30-3, 18 KO), zlatni olimpijac iz Atene 2004. godine i bivši WBA prvak perolake kategorije te privremeni prvak lake. Osim toga je Gamboa dva puta napadao druge titule lake kategorije, no preko Terencea Crawforda i Gervonte Davisa nije mogao. Upravo je protiv Davisa odradio svoj posljednji meč, kad je u prosincu prošle godine poražen tehničkim nokautom u 12. rundi.

Za Haneya (24-0, 15 KO) to nije meč kakvom se nadao, budući da je prvi kandidat za isti bio Garry Russell Jr. (31-1, 18 KO), no s njegovim predstavnicima nisu došli do usuglašavanja po pitanju uvjeta. Haney će biti veliki favorit, a s obzirom na godine boksača iz Kube te činjenicu da dolazi iza poraza, smatra se kako tim mečem nema što dobiti. Zapravo, on bi trebao poslužiti za vraćanje u formu prije ulaska u pregovore za meč protiv Davisa ili protiv pobjednika meča između Vasyla Lomachenka i Teofima Lopeza.

Hrgović i Haney bi u ovom slučaju trebali biti sunaslovni meč programa, kojim bi Hearn pokušao hrvatskog teškaša još više približiti globalnoj boksačkoj publici te mu dodatno izgraditi ime, čime bi veliki mečevi za Filipa dobili više smisla, a pojavio bi se i interes kod mnogih dobro rangiranih potencijalnih protivnika. Mjesto održavanja još uvijek nije potvrđeno, no očekuje se da bi sve trebalo biti riješeno do kraja tjedna.

Linker
23. travanj 2024 23:10