K1 i Boks

Ruiz skupo platio neozbiljnost i nakon meča priznao: 'Tri mjeseca tulumarenja... što drugo da vam kažem?'

 Screenshot (YouTube)
U lipnju je šokirao svijet, a u prosincu vratio pojaseve Anthonyju Joshui. Andy Ruiz Jr. nije uspio u revanšu ponoviti senzacionalnu izvedbu, a nakon subotnjeg meča bio je itekako svjestan pogrešaka koje je učinio još prije nego što je zakoračio u ring Diraja Arene.

Joshua je odradio jedan pametan meč i uvjerljivom sudačkom odlukom (118-110, 118-110, 119-109) vratio u svoje vlasništvo WBA, IBF, WBO i IBO pojaseve. Ruiz, s druge strane, nije bio ni približno opasan kao u Madison Square Gardenu gdje je do prekida u 7. rundi čak četiri puta rušio britansku zvijezdu.

Zašto je onda meksičko-američki teškaš podbacio u revanšu? Naravno, jedan od razloga je sam Joshua i njegova sjajna taktika, a drugi, kako Ruiz otkriva, neozbiljnost s kojom je pristupio ovom dvoboju.

Ruiz je nakon meča u Saudijskoj Arabiji novinarima priznao da su ga tri mjeseca tulumarenja koštala nove velike pobjede.

"Tri mjeseca tulumarenja i slavlja su utjecala na mene, što drugo da vam kažem? Treba učiti iz pogrešaka i dobro je da sam to naučio sad dok sam mlad. Ovo je samo početak, stiže još mojih borbi. Imao sam previše kilograma i nisam bio dovoljno fluidan te se nisam kretao onako kako sam žalio. Da sam bio lakši, onda bih vjerojatno više pustio ruke i bio potpuno drugačiji borac", rekao je Ruiz medijima.

Pitalo se potom Andyja što bi učinio drugačije ako mu se otvori prilika za novi susret s Joshuom?

"Slušao svog trenera i svog oca. I svemu bih pristupio ozbiljnije. Dobro sam, samo što sam malo razočaran. Trebao sam ih slušati, no pokušao sam trenirati na svoj način. Trebao sam ih više slušati. Nema isprike... ali tulumarenje i sve te stvari su me koštale. Čak bih rekao da sam imao dobru izvedbu s obzirom na to da sam van forme. Primio sam dobro sve njegove udarce, pogodio ga par puta... znam da bih u trećem susretu bio puno bolji", poručio je sada već bivši prvak.

Podsjetimo, Ruiz se na vaganju uoči meča pojavio s čak 128.6 kilograma, što je sedam više nego kad je na vagu stao 31. svibnja.

Linker
22. travanj 2024 20:11