K1 i Boks

Terence Crawford večeras ponovno u ringu: Je li Kel Brook posljednji posao prije Spencea?

Terence Crawford
 screenshot/YouTube
Prava poslastica za fanove boksa večeras bi trebao biti meč Terencea Crawforda i Kela Brooka

Po prvi put od prosinca prošle godine, boksački fanovi večeras će imati priliku pratiti nastup Terencea Crawforda (36-0, 27 KO), najboljeg pound-for-pound boksača svijeta prema ESPN-u te Top 3 po većini ostalih ljestvica. Svjetski prvak velter kategorije prema WBO, na priredbi Top Ranka branit će titulu u meču protiv Kela Brooka (39-2, 27 KO).

34-godišnji Brook već neko je vrijeme na rubu umirovljenja, no ovakva prilika ga je trenutno odvratila od tih misli, iako je već rekao kako će u slučaju poraza ovo biti njegov posljednji meč. Bivši IBF prvak velter kategorije u ovaj ogled ući će kao podosta veliki autsajder, no riječ je o boksaču koji je sposoban ugroziti svakoga. Jedine svoje poraze doživio je protiv Gennadyja Golovkina, kad je otišao dvije kategorije iznad svoje te protiv Errola Spencea Jr.

Upravo je Spence boksač prema kojem Crawford gleda nakon ovog meča, ako opravda očekivanja i upiše pobjedu. Naime, nakon što je postao apsolutni prvak super lake kategorije, odnosno vlasnik sva četiri elitna pojasa, Crawford ima namjeru to ponoviti i u velteru, čime bi postao prvi boksač u povijesti koji je počistio dvije kategorije, otkako se boksači nadmeću za četiri elitna pojasa. Od toga je zapravo udaljen dva meča. Prvi bi bio protiv Spencea, koji je vlasnik WBC i IBF titule te se u ring vraća 5. prosinca protiv Dannyja Garcije. Ako bi uspio savladati neporaženog genijalca, što je epitet kojim tepaju Spenceu, preostalo bi Crawfordu još osvajanja WBA pojasa, čiji je nositelj Manny Pacquiao. No, korak po korak, prvi izazov je Britanac.

Crawford je boksač koji svojim stilom oduševljava ljubitelje tehnički potkovanog boksa. Izuzetno brz na nogama, nepredvidivog kretanje te izbora udaraca, jako dobro koristi prednji direkt kojim diktira tempo, dok mu se aperkat smatra najopasnijim u svijetu profesionalnog boksa. Do sada u karijeri nije bio ugrožen i mnogi vjeruju kako 33-godišnji boksač iz Omahe uistinu ima sve što je potrebno za napraviti uspjeh. S druge strane, Brook je vrlo durabilan boksač sposoban izbaciti brze kombinacije više puta po rundi. Voli diktirati tempo, no teško da će mu to uspjeti protiv Crawforda. Ako ipak uspije, šanse za iznenađenjem mu višestruko rastu.

Priredbu organizira Top Rank te će se održati unutar njihovog "bubblea" u Las Vegasu.

Linker
21. travanj 2024 12:45