K1 i Boks

Tyson odgovorio Joshui i iskreno prognozirao svoj meč protiv 'prime time' Muhammada Alija

Mike Tyson
 screenshot/Youtube (GQ)
Nakon što je Mike Tyson 'savladao Muhammada Alija' i postao pobjednik virtualnog WBSS boksačkog turnira najboljih teškaša svih vremena, prokomentirao je kako bi zapravo izgledao meč njega i Muhammada Alija iz najboljih dana.

U nedostatku pravog boksa, WBSS je u suradnji s EA Sportsom organizirao virtualni turnir najboljih teškaša svih vremena. Muhammad Ali u prva dva kola savladao je Evandera Holyfielda i Sonyja Listona, dok je Tyson bio bolji od Butterbeana, a nakon toga i od Georgea Foremana. U finalu je "Iron Mike" savladao Alija odlukom sudaca nakon 12 rundi, a s takvim ishodom se nedugo nakon toga složio Anthony Joshua.

"Danas je kod amatera teška kategorija ono što je kod nas lakoteška, tako da Muhammad Ali ne bi bio pravi teškaš. No recimo da malo uvećamo Alija i dodamo mu nešto snage, ja zaista vjerujem da bi i u takvom meču Tyson pobijedio. Jednostavno smatram i da je Tyson bio bolje školovan, vremena su se promijenila i on je kao boksač bio razvijeniji. Svoju ulogu je tu odigrala i znanost, kao i više informacija koje je imao na raspolaganju. Zbog svega toga mislim da bi Tyson pobijedio", rekao je prije nekoliko dana svjetski prvak po WBA, IBF i WBO.

No, što o svemu tome kaže sam Tyson, koji je u vrijeme svoje najbolje forme doslovno prolazio kroz svoje protivnike i na čiji kombinaciju snage, brzine i eksplozivnosti nitko nije imao odgovor.

"Znam kako je ovo sve igra i u tom slučaju sam smatrao vjerojatnim da ću pobijediti. No, u stvarnom meču ne bih mogao pobijediti Alija. On je najveći boksač koji se ikad rodio", kratko je prokomentirao Tyson, koji je više puta Alija navodio kao svog najvećeg uzora i s kojim je bio u jako dobrim odnosima sve do njegove smrti.

Ali je u svojoj karijeri upisao 56 pobjeda i pet poraza, a 37 puta slavio je nokautom. Povukao se 1981. godine nakon poraza od Trevora Berbicka, mjesec dana prije svog 40. rođendana. Tyson je upisao 50 pobjeda i šest poraza, no njegov omjer pokvaren je porazima pred kraj karijere, kad je na mečeve došao nespreman. 44 pobjede ostvario je nokautom.

Linker
24. travanj 2024 14:48