K1 i Boks

Mike Tyson u vrijeme 'najveće ludosti' bio spreman platiti za borbu protiv gorile

Mike Tyson 1995. godine
 JOHN GURZINSKI / AF
Iz života velikog Mikea Tysona može se izvući pregršt zanimljivih priča, a jednu od njih on je ovih dana iznio britanskom mediju "The Sun". Ispričao je kako je u jednom trenutku bio isprovociran ponašanjem gorile u njujorškom zoološkom vrtu te je čuvaru bio spreman platiti 10 000 dolara da ga ovaj pusti u kavez, gdje bi se s njim obračunao.

Mike Tyson svjetski je prvak teške kategorije postao kao 20-godišnjak i velika slava bila je nešto na što on nije bio spreman. S njom se nosio na razne načine, a tulumaranja i trošenje velikih svota novaca postali su mu svakodnevica. No, imao je on osim toga i nekih drugih neočekivanih epizoda. A podatak kako se bio spreman boriti bilo gdje protiv bilo koga se čini se nije odnosio samo na pripadnike ljudske rase.

Krajem 80-ih godina prošlog stoljeća, potplatio je čuvara u zoološkom vrtu da bi isti otvorio za njega i tadašnju suprugu Robin Givens, s ciljem da uživaju u tom okruženju. No, tijekom šetnje zoološkim vrtom, u kavezu s gorilama primijetio je nešto što mu se nije svidjelo. Naime, jedan majmun postavljao se dominantno prema ostalima, doslovno ih zlostavljajući svojim postupcima. Mikea, koji je veliki ljubitelj životinja, to je razljutilo pa se obratio istom čuvaru.

"Kad smo došli do kaveza s gorilama, jedan od njih zlostavljao je ostale. Izgledali su tako moćno, ali u njihovim očima vidjela se tuga. Ponudio sam čuvaru deset tisuća dolara da mi otvori kavez i dozvoli mi da uđem te da udarim tog gorilu", ispričao je Mike novinarima, dodavši kako mu taj prijedlog ipak nije uvažen: "On me je odbio!"

Srećom rekli bismo. Po Mikea ili po gorilu, to ćemo vam ostaviti da zaključite sami.

Tyson je inače veliki zaljubljenik u životinje, a svojevremeno je čak bio udomio tri tigra koje je pokušao pripitomiti za normalan život, no na kraju ih je ipak morao pustiti u divljinu. Posljednjih godina uzgajao je golubove.

Linker
26. travanj 2024 14:21