K1 i Boks

WBC se oglasio nakon pojave novih detalja u kontroverznom slučaju Tysona Furyja

 Al Bello/Getty Images/AFP
Tyson Fury ima podršku WBC-ovog predsjednika Mauricija Sulaimana u kontroverznom slučaju o kojem trenutno pišu brojni svjetski mediji.

Tyson Fury i jedan slučaj i 2015. godine ponovno su postali tema broj 1 nakon što je Britanska antidopinška organizacija (UKAD) pokrenula novu istragu.

Podsjetimo, Tyson i njegov bratić Hughie 2015. su bili pozitivni na steroid nandrolon, a nakon iznošenja dokaza dobili su dvogodišnju suspenziju. Poznati boksački dvojac tada se pravdao kako je zabranjena supstanca u njihovom tijelu završila preko mesa nekastriranog vepra...

Ta priča ponovno je postala aktualna nakon što je Daily Mail objavio članak o farmeru koji danas tvrdi da je bio podmićen s 25 tisuća funti kako bi izjavio da im je on prodao navedeno meso.

"Nikad nisam imao veprove. Govorili su mi da ću biti plaćen i samo sam se držao njihove priče", govorio je, između ostalog, farmer Martin Carefoot u razgovoru s The Daily Mailom.

Tyson Fury aktualni je WBC-ov prvak u teškoj kategoriji, a do titule je stigao kada je u veljači zaustavio do tog trenutka neporaženog Deontaya Wildera. Upravo su stoga Britanci brže bolje tražili nekakvu reakciju iz ove boksačke organizacije. Ona je stigla i to iz usta samog predsjednika Mauricija Sulaimana koji je stao u obranu 'Kralja Cigana'.

"Osobno, više vjerujem u priču Tysona Furyja neko nekoga tko je već priznao da je lagao radi financijske dobiti. Po meni bi se trebalo suditi osobi koja tvrdi da je prihvatila novac za laž, pogotovo kada je ta ista osoba čekala pet godina da ispriča ovu priču", komentirao je Sulaiman za The Sun pa dodao:

"Nadalje, u to vrijeme Tyson nije bio u vezi s WBC-om. On se s Kličkom nije borio za naš pojas. Radilo se o meču za druge titule. Tako da to ne utječe na to što je on danas naš svjetski prvak."

Linker
24. travanj 2024 22:36