UFC

Korean Zombie naprosto prebio Edgara i objavio kandidaturu za izazivača

 screenshot
Chan Sung Jung pobjednik je glavne borbe UFC Fight Night 165 priredbe i to tako da je naprosto prebio legendarnog Frankieja Edgara, istom nanijevši možda i batine karijere. Sve je bilo gotovo nakon nešto više od tri minute prve runde. U sunaslovnoj borbi priredbe, Aleksandar Rakić poražen je od Volkana Oezdemira.

Korean Zombie, pravim imenom Chan Sung Jung, u potpunosti je opravdao status favorita u borbi protiv UFC-ove legende, Frankieja Edgara. No, to je napravio na način kako gotovo nitko nije očekivao. Apsolutnom dominacijom i teškim batinama koje je Edgaru nanio prije nego je borba prekinuta. A borba je krenula vrlo otvoreno s obje strane. Ipak, već jedan bolji lijevi kroše korejskog borca navodi Edgara da krene na rušenje. Obranio je to Jung i onda s distance pogodio još jednom, ovog puta toliko jako da je bivši prvak lake kategorije bio žestoko uzdrman. Edgar je završio na koljenima i vrlo brzo mu je protivnik na leđima. Kreće kanonada udaraca u kojoj je sudac Marc Goddard mogao nekoliko puta prekinuti borbu, no dao je Edgaru šansu. I dovelo je to do toga da se izvukao Frankie i uspio ustati, no nije na nogama bio niti nekoliko sekundi kad prima novu seriju, a ovog puta nakon pada na pod sudac nije dozvolio više batina i borbe je bila gotova. Klasna izvedba korejskog borca kojom je apsolutno izrazio kandidaturu za izazivača.

U sunaslovnoj borbi pobjedu nad Aleksandrom Rakićem ostvario je Volkan Oezdemir. Švicarski borac uspio je odgovoriti na tempo koji je postavio Rakić te u drugoj i trećoj rundi borbe napraviti dovoljno za uvjeriti dva od tri suca kako je zaslužio pobjedu u toj borbi. Više o tom okršaju na OVOM linku.

Iako je večer većinom bila sjajna za korejske borce, ipak nisu svi ostvarili pobjedu. Puno se očekivalo od povratnika, Korean Superboya Doo Ho Choija, koji je u prve tri minute nanio teške batine Charlesu Jourdainu, ali nije uspio završiti borbu. Kanađanin se krajem prve runde vratio i čak udarcem poslao Korejca na pod, no nije bilo vremena za više od toga. Ipak, dočekao je Jourdain svoj pravi udarac u drugoj rundi. Choi je bio ljut zbog onog što mu se dogodilo krajem prve runde i odlučio je biti još agresivniji. Nije to loše izgledalo, no Jourdain je čekao i dočekao svoju priliku. Pola minute prije kraja runde pogodio je sjajan kroše iz kontre, a onda s još nekoliko udaraca na podu je borbu i završio.

Da Un Jung potvrdio se kao najveća korejska nada u težim kategorija tako što je nakon samo minute nokautirao Mikea Rodrigueza, a impresivan je bio i njegov kolega Jun Yong Park koji je na račun hrvanja savladao Marca-Andrea Barriaulta. Kanađanin je u UFC došao uz pompozne najave, ali je poražen u sva tri nastupa i otkaz iz promocije mu je realnost. Glavni program otvoren je pobjedom Kyung Ho Kanga podijeljenom sudačkom odlukom protiv Liu Pingyuana.

Uvodni program ukupno je sadržavao sedam borbi. Ciryl Gane savladao je čvrstog Tannera Bosera jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde. Veliki teškaški potencijal ponovno je pokazao puno toga, no i nedostatak inicijative za završiti borbu, što se već primijetilo u nekim njegovim ranijim nastupima. Seung Woo Choi bio je bolji od Sumana Mokhtaryana, dok je Omar Morales savladao Dong Hyuna Maa. Alexandre Pantoja nokautirao je Matta Schnella, a Raoni Barcelos bio je jednoglasnom odlukom bolji od Saida Nurmagomedova. Amanda Lemos gušenjem je savladala Mirandu Granger, a program je otvoren pobjedom Heilija Alatenga podijeljenom odlukom protiv Ryana Benoita.

UFC Fight Night 165 - Rezultati

Chan Sung Jung def. Frankie Edgar - TKO (R1 3:18)
Volkan Oezdemir def. Aleksandar Rakić - podijeljena sudačka odluka
Charles Jourdain def. Doo Ho Choi - TKO (R2 4:32)
Da Un Jung def. Mike Rodríguez - KO (R1 1:04)
Jun Yong Park def. Marc-André Barriault - jednoglasna sudačka odluka
Kyung Ho Kang def. Liu Pingyuan - podijeljena sudačka odluka

Ciryl Gane def. Tanner Boser - jednoglasna sudačka odluka
Seung Woo Choi def. Suman Mokhtarian - jednoglasna sudačka odluka
Omar Antonio Morales Ferrer def. Dong Hyun Ma - jednoglasna sudačka odluka
Alexandre Pantoja def. Matt Schnell - KO (R1 4:17)
Raoni Barcelos def. Said Nurmagomedov - jednoglasna sudačka odluka
Amanda Lemos def. Miranda Granger Technical - SUB (R1 3:43)
Heili Alateng def. Ryan Benoit - podijeljena sudačka odluka

Linker
09. svibanj 2024 01:22