UFC

Leon Edwards: Ne znam zašto se Woodley ljuti, pa glazba mu je uistinu smeće

Leon Edwards
 screenshot/Youtube
Leon Edwards i Tyron Woodley potvrđeni su kao sudionici glavne borbe UFC Fight Nighta u Londonu, a nakon toga su krenula i međusobna prepucavanja. Tema istih je Woodleyeva glazbena karijera.

21. ožujka, Tyron Woodley i Leon Edwards ući će u borilište unutar londonske O2 Arene. Bit će to borba koja bi trebala donijeti idućeg izazivača velter kategorije, barem ako se ne dogodi nešto prema scenariju u koji bi bio uključen Conor McGregor. To je borba koja se sad već dugo pokušavala dogovoriti, no Woodley nikako nije pristajao na borbu izvan SAD-a. No, završilo je kao i puno puta ranije kad je Woodley imao uvjete za koje je govorio da od njih neće odstupiti. UFC ga je jednostavno prisilio na prihvaćanje borbe koje on nikako nije htio. Edwards je objasnio kako je do toga došlo.

"Tyron je pokušao pronaći razlog zašto da se ne dođe boriti u London. UFC ga je morao prisiliti na to. Nisu mu ostavili niti jednu drugu opciju i morao je prihvatiti. Zna koliko je to opasna borba za njega i zna da neće imati kamo nakon što ga pobijedim, velik je to rizik.", izjavio je Edwards u razgovoru za MMA Junkie, dodavši objašnjenje kako je do borbe ipak došlo: "Otišao sam u Vegas naći se sa Seanom Shelbyjem i Danom Whiteom te su i meni rekli kako nema druge opcije. Da je odbio boriti se protiv mene, uklonili bi ga sa službenog rankinga. Ne može više čekati borbu za titulu jer zna da se to neće dogoditi."

Edwards je time aludirao na situaciju od prije nekoliko godina, kad je Woodley preko godinu i pol dana čekao na svoju priliku za napasti titulu, koju mu je UFC tim putem dodijelio, da bi je on onda i osvojio. Ipak, sad je situacija u kategoriji takva da on priliku vratiti se na tron neće dobiti bez da prije toga nekoga pobijedi. A čini se kako niti UFC zbog spomenutih raznih zahtjeva nije odgovarao na poziciji prvaka.

Osim što će ovaj dvojac održati okršaj u kavezu, okršaj je već počeo na mentalnoj razini. Edwards je tako nedavno kritizirao Woodleyevu glazbenu karijeru, što je ovog zapravo jako uvrijedilo. Ovim putem se ponovno toga dotakao.

"Njemu je vrlo lako ući u glavu i naživcirati ga. Nemam problema s time da mu razne stvari namećem tijekom cijelog kampa, to mi je čak i zabavno. Posebno jer on to shvaća tako ozbiljno. A njegova glazba je stvarno smeće tako da ne razumijem zašto ga to ljuti", dodao je Leon na kraju.

Do ove borbe će svakako biti još raznih izjava s obje strane, no vjerojatno je Edwards onaj koji je prikupio veći repertoar načina kako izbaciti Woodleya iz komforne situacije te time učiniti da u borbu uđe nedovoljno psihički spreman.

Linker
30. travanj 2024 07:58