K1 i Boks

McGregor: 'Želim revanš protiv Floyda, sada bih ga pobijedio! Želim titulu u boksu!'

Ilustracija - Conor i Dana
 Screenshot
Conor McGregor ima velike planove koji ponovno uključuju profesionalni boks. Samo par dana prije povratka u Octagon, najpopularniji svjetski MMA borac je dao intervju Arielu Helwaniju s ESPN-a. Govoreći o planovima koje je iskovao dok je pauzirao, Irac naglašava da je među njima i revanš protiv Floyda Mayweathera jr-a.

"Volio bih revanš protiv Floyda. Mislim da bi trebali odraditi revanš. On stalno flerta s povratkom, a s obzirom na sve čime se bavi, on može izabrati nekog drugog. Ali onda neće to biti to!", vjeruje "Notorious" kojeg u glavnoj borbi UFC-a 246 idućeg vikenda u Las Vegasu očekuje veteran Doland Cerrone.

Kako je meč iz 2017. ostao sve dalje u prošlosti, tako i McGregor sve više i više vjeruje da je bio dobar protiv bivšeg višestrukog svjetskog boksačkog prvaka. Dapače, sada tvrdi da je bio fenomenalan!

"Mislim da sam odradio fenomenalan posao protiv Mayweathera. Bio sam fenomenalan u tom meču, a jedini razlog radi kojeg sam izgubio je bio taj što sam bio pripremljen za protivnika koji će konstantno biti na zadnjoj nozi. Očekivao sam da će se pokriti, da će imati defanzivni stil. Kada se tako borio, ja sam ga prebijao. Onda je krenuo naprijed, krenuo je s pritiskom, a ja još uvijek nisam bio na boksačkom nivou kao što sam sada. Sada sa svojim trenerima drilam određene stvari i sve sam bolji", dodao je bivši UFC prvak.

Podsjetimo kako je dvojac boksao u kolovozu 2017. godine u Las Vegasu. Mayweather je slavio prekidom u desetoj rundi, no Irac zaista nije izgledao pretjerano loše u prvim rundama. Kasnije, kada je američki boksač stisnuo, Conor je bio potpuno nemoćan i apsolutno nekompetitivan.

"Znam da bih sada pobijedio Floyda. Pobijedio bih ga u revanšu! Bolje je reći da ću ga pobijediti onda kada ćemo imati revanš! On sigurno neće u MMA kavez, kao što je najavljivao. Ideja je bila da najprije boksamo, a onda odradimo MMA meč. To je nešto što je on sam izgovorio. Nismo imali ugovor, ali se radilo o verbalnom dogovoru. Očito je to nešto što se neće dogoditi, a ja nisam taj koji će to forsirati. Ali zato bih volio boksati protiv njega ponovno. Mislim da bi to bio dobar revanš", tvrdi "Notorious".

Bivši UFC prvak je prije nekoliko tjedana u svom originalnom boksačkom klubu u dublinskom Crumlinu odradio egzibicijski boksački meč protiv irskog profesionalca. Očito je da konstantno koketira s boksom i on mu "šakački sport" u planovima. Možemo li ga već 2020. očekivati u boksačkom ringu?

"Nikada ne znaš. To su dobri ljudi s kojima sam odradio taj posao - Showtime i Floyd. Nikada ne znaš. Ali otvoren sam i za druge mečeve. Recimo Manny Pacquiao... bili smo blizu da potpišemo ugovor za meč protiv Mannyja. Razgovarali smo o tome. Dobili smo ponudu, ali nismo na kraju pristali", otkriva i dodaje:

"I meč protiv Paulieja Malignaggija. Volio bih boksati protiv njega. Već sam ga jednom nokautirao, ali i dalje je to zanimljivo. Želim ponovno boksati, želim osvojiti boksačku titulu. Ponovno ću sigurno boksati. I to ne samo jednom. Volim taj sport i vraški sam dobar u njemu", zaključio je McGregor.

No, prije povratka u boksački ring, očekuje ga obračun protiv Cerronea u glavnoj borbi UFC-a 246. Irac za slavlje (bilo kakvo) u svojoj karijeri ne zna još od kraja 2016. godine.

Linker
28. travanj 2024 01:45