UFC

McGregorov trener: Bili smo blizu borbe s Gaethjeom, a motivirani Conor može pobijediti i Usmana!

 Steve Marcus/Getty Images/AFP
"Mislim da je borba s Gaethjeom vjerojatno najbolja koju mogu zamisliti"

John Kavanagh, glavni trener Conora McGregora, tvrdi da je meč između slavnoga Irca i Justina Gaethjea bio jako blizu realizacije, a osvrnuo se i na izglede svog borca u velter kategoriji.

Conor i Gaethje u više navrata su se spominjali kao mogući suparnici, a čak je i bivši UFC-ov prvak nakon objave prekida karijere kao jedan od razloga naveo upravo probleme koji su nastali oko pregovora za taj meč.

"Ja sam imao dobar plan, no nisu ga prihvatili. Što god da sam ja predložio, oni su išli protiv toga samo da pokažu svoju moć. Trebali su organizirati borbu mene i Justina za privremenu titulu te tako nastaviti sa svime", govorio je tada McGregor kritizirajući odluke UFC-a.

JACKSONVILLE, FLORIDA - MAY 09: Justin Gaethje of the United States celebrates after defeating Tony Ferguson of the United States in their Interim lightweight title fight during UFC 249 at VyStar Veterans Memorial Arena on May 09, 2020 in Jacksonville, Florida.   Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
Justin Gaethje

A njegov trener Kavanagh sada je otkrio da su u jednom trenutku zaista bili blizu dogovaranju tog zanimljivog okršaja.

"Mislim da je borba s Gaethjeom vjerojatno najbolja koju mogu zamisliti jer ima stil koji odgovara Conoru. Gaethje voli marširati prema najprijed i bacati velike udarce. Pored toga, izgleda kako se ne zabrinjava previše time što može i primiti pokoji. A Conor je uvijek bio jako dobar u ulozi kontraša. Iako i on stalno ide prema naprijed, ima dobre odgovore na napade svojih protivnika. Taj meč je zamalo bio dogovoren. Očito je tu koronavirus i sva ta događanja sa svijetom... Mislim da bismo se ovih tjedana mogli pripremati za taj dvoboj da se sve to nije izdogađalo. Ali tu smo gdje smo i sada možemo samo špekulirati", izjavio je Kavanagh tijekom jednog obraćanja na društvenim mrežama.

McGregora smo posljednji put u akciji gledali kada je početkom godine za svega 40 sekundi nokautirao Donalda Cerronea. Taj se meč, podsjetimo, odvio u velter kategoriji, a i to je 'mjesto' koje bi Ircu moglo ponuditi nekoliko zanimljivih okršaja. Uključujući i onaj s aktualnim prvakom Kamaruom Usmanom koji je i sam rekao da je vrlo zainteresiran za tu opciju...

"Da, to bi bilo zanimljivo. Očito je da tu postoji razlika u veličini... Ali gledajte, tko god se nalazi oko njegovog težinskog razreda, ako je tu vrlo motiviran Conor, on ih sve može pobijediti. On ima tu snagu za nokaute čak i u toj kategoriji, a posveti li se ozbiljnom trening kampu, mislim da bi pobijedio", komentirao je poznati trener priču oko McGregora i Usmana.

Što vi mislite, ima li Irac šanse u okršaju s 'Nigerijskom noćnom morom'?

New York, NY, USA, 11/02/2019 - UFC 245 - Press Conference - Kamaru Usman and Colby Covington during a press conference for UFC 245 to be held on December 14, 2019 in Las Vegas. Photo: Jason Silva / AGIF
Jason Silva / AGIF / AFP
Kamaru Usman

Linker
26. travanj 2024 23:03