Ostalo

Legendarni UFC-ov prvak odlučan: ‘Pobijedio bih Mikea Tysona u uličnoj tučnjavi!‘

Mike Tyson

 IAN MAULE/AFP/PROFIMEDIA Ian Maule/afp/profimedia
Chuck Liddell smatra da bi ‘Iron Mike‘ imao šansu kao udarač, ali ističe da bi sve ostalo išlo u njegovu korist

U povijesnim knjigama slobodne borbe Chuck Liddell upisan je kao jedan od UFC-ovih pionira, bivši prvak poluteške kategorije (četiri obrane naslova), te jedna od prvih velikih zvijezda koju je iznjedrila najjača svjetska MMA organizacija, a čije je suparništvo s Titom Ortizom obilježilo ranu fazu američke promocije.

"The Iceman" je posljednji put u oktogon ušao krajem studenog 2018., kada je (nokautom) izgubio upravo od svog starog rivala Ortiza (na priredbi Golden Boy Promotionsa). Iako je objesio rukavice o klin, te su ga sustigle godine i zdravstveni problemi, Liddell je uvjeren da bi u uličnoj tučnjavi pobijedio drugu legendu borilačkog sporta - velikog Mikea Tysona.

"Pobijedio bih ga u uličnoj tučnjavi. U redu, on bi imao šansu kao udarač, da me uhvati nekim udarcem dok ulazim, ali osim toga - ništa - bilo bi brzo gotovo", odlučno je rekao 54-godišnji Amerikanac Edu Mylettu u njegovom podcastu.

Liddell je posljednji meč u UFC-u odradio sredinom lipnja 2010., na UFC 115 priredbi, kada ga je, u prvoj rundi, nokautirao Rich Franklin, a onda je, osam godina kasnije, izašao iz sportske mirovine kako bi odradio uvodno spomenuti (treći) meč s Ortizom. Karijeru je tako završio s četiri uzastopna poraza, a njegovu izvedbu u posljednjoj borbi protiv Ortiza bilo je čak pomalo i teško gledati budući da Liddell, sukladno proteku vremena i biološkim procesima, naprosto nije bio ni sjena onog borca sa svog karijernog vrhunca. U kakvoj je, s druge strane, Tyson formi, imat ćemo prilike vidjeti 20. srpnja kada će bivši apsolutni prvak teške divizije boksa, u 58. godini života, odmjeriti snage s YouTuberom Jakeom Paulom.

Linker
19. travanj 2024 19:23