Regija

Nakon sedam sjajnih borbi poznati su svi finalisti FNC Armagedon turnira

Andi Vrtačić vs. Milan Filipović
 Bruno Konjevic / CROPIX
U dvorani zagrebačkog American Top Teama održane su polufinale borbe FNC Armagedon turnira

Nakon sedam polufinalnih FNC Armagedon borbi, poznato je tko su finalisti u sve četiri kategorije. U perolakoj kategorije će revanš svoje sjajne borbe iz prvog kola odraditi Daniel Bažant i Nino Škrijelj, dok će u lakoj kategoriji za titulu pobjednika snage odmjeriti dva mlada borca, Patrik Čelić i Marko Bojković. U velteru ćemo gledati duel dva zagrebačka kluba, između Marka Ostaneka iz Bana i Jakoba Kosića iz ATT-ja. ATT ima svog predstavnika i u finalu srednje kategorije. To je Đani Barbir kojeg čeka fenomenalni okršaj protiv Andija Vrtačića iz pulskog Trojana.

Detaljan izvještaj svake borbe možete pročitati u nastavku teksta.

Marko Bojković def. Luka Milidragović - Jednoglasna sudačka odluka (nakon tri runde)

Dva mlada momka potvrdili su kako organizator nije pogriješio kad im je dao poziciju glavne borbe ove priredbe. A ista je odmah započela uz postavljanje visokog tempa, gdje je Bojković agresivniji. Krajem prve minute Bojković borca iz Dubrovnika kratko izbacuje iz balansa, ali ne uspijeva napraviti nešto više. Nastavlja napadati 19-godišnjak iz Ahileja, na što Milidragović sjajnim udarcem kontrira, nakon čega slijedi otvorena akcije krajem druge minute runde uz desetak sekundi otvorenih izmjena. Sredinom runde Bojković ulazi u rušenje i odvodi borbu na pod. Gornju poziciju držao je pola minute, nakon čega Milidragović okreće situaciju i hvata gušenje iz kojeg Bojković izlazi te dolazi u gornju poziciju koju kontrolira minutu i pol do kraja runde te radi štetu kojom si bodovno osigurava prvu dionicu.

Milidragović je odmah na početku druge runde osjetio distancu i krenuo stvarati probleme svom protivniku. Uspješno je radio i većinom preciznim direktima skupljao bodove do polovice runde, kad lijevim direktom u bradu kratko šalje Bojkovića na stražnjicu, no ovaj se odmah ustaje. Podiže tada Marko svoju agresivnost i žestoko napada, pogodivši nekoliko udaraca. Uspio je Bojković nakon toga doći do rušenja, a bilo je to minutu i pol prije kraja runde. Jedno vrijeme držao je gornju poziciju, no bježi iz nje borac iz Dubrovnika te dolazi u prednost, ali ponovno ju brzo gubi. Sam kraj runde pripao je Bojkoviću, ali to nije bilo dovoljno da izbori pobjedu nakon dvije runde, nego se otišlo u treću.

Odlučujuća runda ipak nije krenula u visokom tempu kao prve dvije. Pogađa Luka u početku direktom, dok također brani Bojkovićeve pokušaje rušenja. Obranio je i onaj nakon minutu i pol borbe, no nakon njega je napravio grešku pokušajem dolaska do hvata za anakonda gušenje. Bojković vrlo inteligentno preuzima gornju poziciju i kontrolira borbu do 90 sekundi prije kraja, kad sudac reagira i vraća ih na noge. Napao je tada Milidragović, no točno na ulasku u posljednju minutu prolazi udarac Bojkovića iz kontre. Time je smirio situaciju, uhvatio nogu i još jednom odveo borbu na pod. Uspio je održati kontrolu situacije sve dok kraja te je time osigurao pobjedu jednoglasnom odlukom i mjesto u finalu.

Đani Barbir def. Stanislav Krofak - Tehnički nokaut (udarci), 1. runda (4:01)

Vrlo smirena i odmjerena predstava Đanija Barbira, koji je prošao do finala bez da je u ovoj borbi primio ikakvu štetu. Dvije borbe nije se vidjela gotovo nikakva akcija. Krofak se kretao polukružno uz ogradu kaveza, dok je Barbir tražio distancu te čitao spomenuto kretanje. Sredinom runde napokon Barbir kreće napadati i odmah se vidjelo da se Krofak ne osjeća dobro. Posebno su dobro izgledale Đanijeve razne tehnike udaraca nogama. Izlaskom iz treće minute odličan zadnji direkt Krofaka, no nakon toga Barbir kreće još jače. Napada sve više i time navodi Krofaka na pokušaj prilaska prema sredini. Dočekao je to sjajno Barbir i pogodio kratki desni kroše u bradu, nakon kojeg Krofak završava na podu. Barbir kreće završiti borbu te nakon nekoliko udaraca to uspijeva.

Marko Ostanek def. Ivan Bilić - prisiljavanje na predaju (gušenje s leđa), 1. runda (1:17)

Ostanek borbu otvara rušenjem već nakon 20 sekundi, kojim je kontrirao na Bilićev udarački napad. Pokušao je Bilić odmah izaći, ali nije uspio, da bi Ostanek nastavio kontrolirati situaciju te se brzo prebaciti u "full mount". Bilo je to na izlasku iz prve minute borbe. Kreće kanonada udaraca iz koje Bilić bježi okretanjem leđa, na što Ostanek sjajno reagirao, zatvara "rear naked choke" gušenje i brzo dolazi do tapkanja.

Patrik Čelić def. Lazar Kukuličić - Jednoglasna sudačka odluka (nakon tri runde)

Ulaskom u borbu Kukuličić je bio aktivniji borac, tražeći udarce iz svog karate garda. Čelić je odabrao pažljivo kretanje i čekanje prilike te je borba tako izgledala nešto manje od dvije minute. Pogodio je Kukuličić nekoliko puta direktom, na što Patrik odgovara traženjem klinča, iz kojeg sredinom runde odvodi borbu na pod. Pokušao je pronaći bolju poziciju, no nije uspio te Kukuličić okreće situaciju i završava kao gornji borac, no ustaje se Čelić brzo nakon toga. Odveo je Patrik borbu na pod i došao do vrlo čvrstog gušenja s leđa, no Crnogorac ulaže sav napor te izlazi iz tog zahvata, da bi nedugo nakon toga on došao do čvrste giljotine. Sad je Čelić bio u opasnosti, no nekako je izvukao glavu, završio u gornjoj poziciji te pogodio nekoliko udaraca do kraja runde.

U početku druge runde prošao je Kukuličićev kružni udarac nogom u tijelo, no nije njime ugrozio Čelića koji je nastavio biti strpljiv. To mu se isplatilo jer je nakon minute i pol uspio doći do prilike za rušenje te odvođenje borbe na pod. Ovog puta nije žurio nego je tražio poziciju, a istu je pronašao krajem treće minute runde kad napada te dolazi do prilike za još jedno gušenje. Lazar ponovno pokazuje snažnu volju i okreće poziciju te dolazi gore, ali nije se tamo dugo zadržao. Čelić se sjajno odbacio nogama od ograde nakon čega ponovno uzima leđa svog protivnika. Tako ostaju do kraja runde, nakon čega su suci odlučili kako im je potrebna dodatna dionica ove borbe.

I u posljednju rundu ulazi se malo sporije, sve dok nakon 45 sekundi Čelić nije uspio ući u klinč, a onda i odvesti borbu na pod. Ovog puta nije tražio leđa nego je kontrolirao poziciju. Radio je Čelić dovoljno aktivno da bi borbu zadržao na podu, ali veće štetu nije bilo. Malo prije ulaska u posljednju minutu borbe, Lazar ulaže svu preostalo snagu za izlazak iz pozicije, koji mu je umalo uspio, ali odmorniji Čelić se snašao i došao do njegovih leđa. Uz udaračku aktivnost je tako zadržao kontrolu i čisto uzeo pobjedu u ovoj borbi.

Andi Vrtačić def. Milan Filipović - Tehnički nokaut (udarci), 2. runda (3:39)

Prva ozbiljnija akcija u ovoj borbi dolazi nakon nešto više od jedne minute, tako što Filipović uspješno ulazi u rušenje i odvodi borbu na pod. Prije toga se vidjelo da se Vrtačić ne osjeća dobro u borbi na nogama, budući da niti jednom nije napao, za što je zaslužno vrlo aktivno kretanje borca iz Srbije. Filipović je borbu na podu krenuo uspješno kontrolirati, uz dovoljno aktivnosti i udaraca da ih sudac ne bi vratio na noge. Vrtačić se dobro branio iz donje pozicije sve do posljednje minute, kad Filipović kreće u "full mount" kojeg je kratko dobio, ali Andi je iskoristio djelić sekunde za ustati se na noge i pokušati napasti u posljednjih pola minute runde. Pokušao je nekim dobrim udarcima, ali Filipović ulazi u klinč i tako izdržava do kraja runde.

U drugu rundu Vrtačić ulazi puno odmorniji i odmah napada Filipovića koji se nije kretao dobro kao na početku prve runde. Vrlo brzo počinje pogađati razne udarce iz svog bogatog repertoara, a serijom udaraca uzdrmao je Filipovića krajem prve minute. Ipak, velika želja ga je ponijela te kreće koljenom na koje Filipović odgovara tako da mu hvate nogu i odvodi ga na pod. Odmah se ustao Andi i ubrzo završio u gornjoj poziciji. Pozvao je nazad na noge Filipovića koji je već imao posjekotinu na licu. Povratkom na noge Filipović djeluje kao da više nema snage niti volje za borbu te nakon primanja par udaraca izvodi jedan vrlo loš ulazak u rušenje. Vrtačić to brani, još jednom ga poziva na noge, a onda pogađa još nekoliko sjajnih udaraca na koje Filipović više nije odgovarao i sudac uskače te prekida borbu.

Nino Škrijelj def. Goran Lovrić - Tehnički nokaut (udarci), 2. runda (3:44)

Nakon pola minute ispitivanja snaga, Škrijelj prvi napada, ali Lovrić odmah kontrira i serijom udaraca dovodi Crnogorca do ograde. Pokušao je Škrijelj ulaskom u noge, no snašao se Lovrić i zadržao dobru poziciju. Ipak, dobru tranziciju je napravio Škrijelj i doveo ga leđima do ograde kaveza. Uskoro dolazi do još jedne tranzicije te Lovrić kratko kontrolira klinč. Ulaskom u treću minutu runde, Škrijelj dolazi do rušenja nakon kojeg brani pokušaj giljotine, a nakon otprilike minute je u bočnoj kontroli. Držao je Nino gornju poziciju, pokušao je udarcima, no neku značajniju štetu nije uspio napraviti.

Pola minute trebalo je Škrijelju za prvo rušenje u drugoj rundi. Ostao je miran u gornjoj poziciji sve dok nije vidio priliku za udarce te je pogodio nekoliko njih. Nakon te serije uzima još jedan mali odmor, da bi ulaskom u treću minutu runde krenuo Nino u novi napad. Izdržavao je Lovrić udarce, no nije uspijevao pobjeći iz pozicije. Sredinom runde nova bočna kontrola za Škrijelja, iz koje se nakon otprilike pola minute prebacuje u "full mount". Lovrić i dalje izdržava sve napade, no ne odgovara. Nastavio je tako Škrijelj raditi sve dok nije došao sudački prekid, budući da je bilo jasno kako Crnogorac ima kontrolu te da se vjerojatno do kraja ništa ne bi promijenilo.

Daniel Bažant def. Nikola Đurđev - Nokaut, 2. runda (3:55)

Đurđev je u početku ofenzivniji borac, no nisu prolazili njegovi pokušaji. Bažant je gotovo dvije minute bio potpuno pasivan, da bi onda pokušao prvo lijevim pa desnim high kickom. Đurđeva je time dodatno probudio, nakon čega srpski borac ulazi u klinč te točno na sredini runde dolazi do rušenja. Bažant se pokušao ustati i nakon nekog vremena je to uspio, ali vrlo kratko. Đurđev ga još jednom ruši i dolazi mu na leđa te napada gušenje, no hvat je bio preslab. Malo prije ulaska u posljednju minutu se Bažant uspio okrenuti te nakon toga i vratiti na noge. Ponovno je Đurđev nakon toga agresivniji i konkretniji, a na samom kraju runde pogađa još jedan vrlo efektan udarac.

Đurđev je u drugoj rundi na početku ponovno agresivniji, no Bažant odmah sjajno kontrira na nekoliko udaraca, nakon čega ga Đurđev ruši, ali odmah se ovaj vraća na noge. U drugoj minuti runde novi napad Đurđeva, no Bažant dva puta ozbiljno pogađa iz kontre, nakon čega borac iz Srbije kratko usporava. Sredinom runde viđene su otvorene razmjene na sredini te novi klinč, nakon kojeg vidimo još jedno rušenje Đurđeva. Niti to nije dugo trajalo, a nakon što su se borci vratili na noge je krenula otvorena akcija. Bažant pogađa nekoliko dobrih izuzetno preciznih pojedinačnih udaraca, nakon kojih je Đurđev još umorniji te više ne uspijeva podignuti ruke u gard. Bažant je to primijetio i strpljivo se kretao sve dok nije osjetio distancu za lijevi high kick kojim je pogodio točno u bradu te je Đurđev završio na podu bez svijesti. Bažant je tako izborio mjesto u finalu.

Linker
26. travanj 2024 21:04