Ostalo

Bivši svjetski prvak u judu pronađen mrtav

Craig Fallon
Tragična vijest pogodila je svijet juda. Bivši svjetski i europski prvak, Craig Fallon, pronađen je mrtav dva dana nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Jedan od najboljih britanskih judoka u povijesti te svjetski prvak 2005. godine, Craig Fallon, pronađen je mrtav u brdima Wrekin na granici Engleska i Walesa. On se tamo uputio za vikend te je izašao u šetnju. Nakon što se neko vrijeme nije javljao, njegova obitelj alarmirala je policiju i krenula je potraga. Fallonovo beživotno tijelo pronađeno je na jednom vidikovcu u poslijepodnevnim satima utorka i nije bilo naznaka nasilne smrti.

Fallon je prije četiri mjeseca postavljen za izbornika britanske judo reprezentacije i glasio je za jednog od najboljih britanskih judoka ikad. 2005. godine postao je tek treći Britanac s naslovom svjetskog prvaka, a godinu kasnije osvojio je i europsko zlato. 2007. godine došao je do svjetskog srebra. S olimpijskih igara ipak nije uspio donijeti medalju. Umirovio se 2011. godine, ali se do danas zadržao u sportu.

Linker
26. travanj 2024 08:20