Ostalo

Brazilski borac nakon pobjede cijeli iznos svog honorara donirao protivniku

Felipe Estevez u društvu Juniora Dos Santosa
 Instagram
29-godišnji brazilski profesionalni MMA borac, Filipe Esteves, završio je na naslovnici svjetskih borilačkih portala nakon što je čitav iznos svog honorara donirao protivniku kojeg je prije tog savladao.

Radi se o talentiranom Filipe Estevesu, 29-godišnjem hrvaču. Njemu je borba s BrazilMMA priredbe, održane prošlog vikenda, bila sedma u profesionalnoj MMA karijeri i u njoj je upisao sedmu pobjedu. Ovaj borac muha kategorije savladao je iskusnog Rildecija Limu Diaza (23-9), nakon čega je istom donirao cijeli svoj honorar. To je izjavio odmah u govoru nakon borbe.

"Vidio sam kakvu mu je situacija. On je skroman čovjek. Putovao je 35 sati autobusom iz Belema da bi se borio i zaradio samo 500 reala, to je stvarno dirnulo", rekao je Esteves u razgovoru za MMA Fighting. Inače, ta svota iznosi oko 120 dolara (800kn). Još je Esteves dodao: "On je iskusan borac koji se borio svuda po svijetu, ima preko 30 borbi, a njegova situacija je poput situacije mnogih drugih sportaša u Brazilu."

Estevesov honorar iznosio je jednako kao Diasov, tako da je poraženi borac na kraju dobio 240 dolara. Kući se unatoč tome vratio s tek 19 jer mu je sve ostalo otišlo na troškove dugog puta. Naime, od Belema do Salvadora ima nešto više od 2000 km. Dias je naravno bio više nego zahvalan.

"Nisam to očekivao. Filipe ima veliko srce. Rekao mi je kako je to odlučio prije borbe, neovisno o ishodu. Puno sam plakao. On ima veliko srce i uvjeren sam da će uskoro potpisati ugovor s UFC-om", rekao je Dias, koji je tijekom 35-satnog puta odmah odrađivao i skidanje kilograma.

Esteves je inače također u teškom financijskom stanju. Naime, on je reprezentativac Brazila u hrvanju, a zbog nedostatka novca nije uspio otputovati na Svjetsko prvenstvo koje se idućeg mjeseca održava u Kazahstanu. Tu nije mogao pomoći niti savez, čija je blagajna također prazna. Nedavno je o s kolegom iz reprezentacije pokrenuo kampanju skupljanja novca, s ciljem odlazaka na neke turnire koje bi mu mogle osigurati nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine. Trenutno su skupili gotovo 600 dolara, no treba im 7400.

Esteves je inače povremeni član American Top Teama, gdje trenira sa sunarodnjacima Juniorom Dos Santosom i Antoniom Carlosom Juniorom.

Linker
26. travanj 2024 06:26