Ostalo

COVID napao Bellator, na dan priredbe ostali su bez dvije borbe

Nick Newell
 screenshot/YouTube
Čelnici Bellatora u velikim su se problemima našli na dan održavanja Bellator 250 priredbe

Nakon što je Bellator 250 priredba na vaganju ostala bez jedne borbe na programu, na sam dan održavanja s iste su uklonjene još dvije, od kojih se jedna trebala naći na glavnom programu. Svoje borbe otkazala su poznata imena, Veta Arteaga i Nick Newell.

Razlog kod oboje boraca je pozitivan posljednji COVID-19 test, nakon što su prva dva bila negativna. Bivša izazivačica Arteaga se trebala boriti na glavnom programu protiv novakinje Desiree Yanez, dok je Newell bio dio uvodnog programa, gdje mu je planirani protivnik bio Zach Zane. Prvobitna vijest bila je ta da je komisija oboje boraca uklonila jer nisu dobili liječničku dozvolu, ali bez dodatnih detalja. Onda se javila Yanez, uz izjavu kako je dobila obavijest da je Arteaga pozitivna, dok se Newell fanovima obratio osobno putem Instagrama.

"Borba je otkazana, pozitivan sam iako nemam nikakvih simptoma niti je itko iz mog kuta pozitivan. Testiran sam prošli utorak i ovaj ponedjeljak, oba puta bio sam negativan. Nakon toga sam opet testiran u srijedu i tu sam pao. Nosio sam masku cijelo vrijeme dok sam bio okružen ljudima, onima koji su testirani te su prošli test kad i ja. Cijelo vrijeme sam bio samo u prostoriji za trening ili u mojoj hotelskoj sobi, osim pet minuta u subotu kad sam izašao uzeti svježeg zraka. Puno toga sam žrtvovao za ovu borbu. Fizički se osjećam dobro i nemam simptoma. Napravit ću još jedan test što prije mogu, da se uvjerim da nisam greškom pozitivan", napisao je Newell, koji je masku skinuo na vaganju.

Srećom, oko glavne borbe u kojoj se sastaju Gegard Mousasi i Douglas Lima nije bilo negativnih vijesti. No, ovo je upozorenje da moramo biti spremni i na mogućnost kasnog otkazivanja borbi i u nekim drugim promocijama.

Linker
26. travanj 2024 11:58