Ostalo

Gegard Mousasi: Kažu da sam loš gubitnik, ali mislim da takav treba biti

Gegard Mousasi
Gegard Mousasi vratit će se u kavez vrlo brzo nakon poraza od Rafaela Lovata Jr. i gubitka pojasa Bellatorovog prvaka srednje kategorije. Nakon prošle borbe ostalo je ponešto repova, a Mousasija su fanovi proglasili lošim gubitnikom, što je on ovim putem prokomentirao.

Nije još prošlo niti mjesec dana otkako je Gegard Mousasi poražen od Rafaela Lovata, no odlučio je prihvatiti borbu protiv Lyota Machide. Ona će se dogoditi 28. rujna, kao sunaslovna borba Bellator 228 priredbe. U njoj će Gegard tražiti osvetu za poraz koji mu je Machida nanio 2014. godine u UFC-u.

"Prihvatio sam borbu jer će me dobro platiti. Ja sam borac, ako me plate ću raditi svoj posao. Machida je veliko ime s kojim bih se morao s vremenom susresti. Čujem da je Lovato ozlijeđen, tako da sam morao krenuti dalje", rekao je Mousasi za MMA Junkie tijekom predstavljanja Bellator 228 priredbe, a onda se okrenuo ozljedi koju je doživio u prethodnoj borbi: "Još uvijek me boli, ali zdrav sam. Nisam ozlijeđen, kad si ozlijeđen te nema osam ili devet mjeseci. Imam priliku vratiti se i u samo tri mjeseca izboriti priliku da vratim titulu, a to je sjajna stvar."

Nakon poraza od Rafaela Lovata, svog je protivnika proglasio korisnikom dopinga. Isto to je napravio i nakon poraza od Machide, a osim toga je još nekoliko puta imao ne baš korektne izjave nakon poraza. Ipak, ovu posljednju su mu fanovi posebno zamjerili te su ga nazvali jako lošim gubitnikom.

"Gotovo uvijek komentiram nakon što izgubim. Znam biti plačljiva beba. Tako sam rekao da je Uriah Hall imao sreće, iako znam da to nije bila sreća. No, takvo ponašanje mi je osiguralo revanš. Za Machidu sam rekao da je varao jer sam se osjećao tako. No, izgubio sam prvu borbu od njega jer je bio bolji. Ja sam realan tip. Što se tiče Lovata, rekao sam što sam rekao i nema potrebe ponavljati. Ako ljudi govore da sam loš gubitnik, nema veze. Nekad moraš biti loš gubitnik. Uvijek kad izgubiš borbu kreneš kriviti određene stvari. Nisam idiot, na kraju naravno krivim sebe jer sam ja taj koji je zajebao stvar", rekao je i onda se samo kratko okrenuo na spomenutu prvu borbu protiv Machide i ono što će ovog puta biti drugačije:

"Bio je puno bolji od mene, no ja sam iz te borbe puno naučio. Važno je da budem mentalno unutar, onda ostvarujem sjajne pobjede kao protiv MacDonalda ili Carvalha. Pobijedio sam ga lakoćom u samo par minuta, Machida je imao puno više problema s njim."

Upravo zbog spomenutih borbi protiv MacDonalda i Carvalha, Mousasi je izvedbom protiv Lovata sve jako neugodno iznenadio. Protiv Machide će morati biti puno bolji, budući da "Dragon" ponovno izgleda sjajno i podsjeća na svoje najbolje dane karijere. Ako znamo da se prvi put gotovo poigrao s Mousasijem, pred Nizozemcem je jako težak posao.

Linker
24. travanj 2024 15:07