Ostalo

(VIDEO) Najluđi nokaut godine isplaniran je u hotelskoj sobi: 'Vidio sam to na YouTubeu i odlučio isprobati'

 Screenshot (YouTube)
Bivši UFC-ovac Ross Pearson nedavno se vratio borbama, ali susret s Davyjem Gallonom pokušat će čim prije zaboraviti.

'The Real Deal' se vratio u akciju i odmah doživio najteži poraz u svojoj karijeri. Prošlog vikenda je, podsjetimo, u Londonu pao možda i najatraktivniji nokaut u posljednjih nekoliko godina. Autor istog je spomenuti Gallon (18-7-2), 30-godišnjak iz francuskog Caena koji je nakon devet godina profesionalne MMA karijere konačno dospio na naslovnice svjetskih medija.

Gallonu je zvjezdani status donio rijetko viđeni 'rolling thunder kick' kojim je krajem treće runde brutalno uspavao Pearsona.

"MMA-om se bavim već osam ili devet godina i jako su me motivirali svi ti milijuni pregleda, kao i činjenica da se svima svidjela borba. To je skroz ludo", euforično će junak ove priče.

Neki će reći da je Gallon srećom pogodio Pearsona, ali zapravo se radi o isplaniranom potezu. Otkrio je to i Davy u razgovoru za MMA Junkie.

"Na YouTubeu sam pogledao video iz kyokushin karatea i taj potez isprobao možda jednom ili dvaput na treningu. U hotelskoj sobi sam dan uoči borbe razgovarao s trenerom i rekao mu da želim isprobati taj udarac. Njegov odgovor bio je, 'Znaš li da je to Ross Pearson s druge strane? Dobar protivnik i velik borac, jesi li svjestan toga?'. Rekao sam mu da jesam i nakon toga mi je dao dozvolu uz napomenu da to mogu probati tek na kraju borbe", ispričao je Gallon.

Upravo to se i dogodilo... Davy je nekoliko puta tijekom meča cimao Pearsona, a jednom kada je ovaj počeo pretjerano reagirati na prijetnje rušenjem, Gallon je to savršeno iskoristio.

"Pokušao sam ići na rušenje i on je reagirao. Na kraju borbe sam probao baciti direkt pa krenuti na rušenje, a on je spustio ruke. Rekao sam si - 'To je to, vrijeme je'. Izveo sam ovaj potez i 'boom' sjelo je na njegovu glavu", opisao je Gallon situaciju i poželio da najveće promocije, UFC i Bellator, primijete ovaj 'hype' i pruže mu priliku u svom kavezu.

Linker
24. travanj 2024 17:36