Ostalo

(VIDEO) PFL odradio peti event, poznati parovi doigravanja u lakoj i perolakoj

Chris Wade
Professional Fighters League održao je pretposljednji event regularnog dijela druge sezone svojih turnira, nakon čega su poznati svi četvrtfinalisti, kao i četvrtfinalni parovi perolake i lake kategorije.

Perolaka kategorija donijela je nastavak pobjedničkog niza Lancea Palmera. Prošlosezonski pobjednik je u sunaslovnoj borbi priredbe savladao Luisa Rafaela Laurentina, najugodnije iznenađenje prvog kola. Njihova borba bila je najbolja na programu, a završila je tehničkim nokautom u trećoj rundi. Obojica odlaze u doigravanje, a eventualni revanš moguće je vidjeti tek u finalu, budući da Palmer ulazi s prve, a Laurentino s treće pozicije.

Alex Gilpin sjajnim je gušenjem savladao Freddyja Assuncaoa, čime je osigurao četvrto mjesto i borit će se protiv Andrea Harrisona, čija je borba protiv Movlida Khaibulaeva završila bez pobjednika. Dagestanac tako u doigravanje ulazi s druge pozicije i čeka ga borba protiv Daniela Pinede. Ovdje je riječ o bizarnoj situaciji, budući da se Pineda nalazi u doigravanju bez da je odradio borbu. Naime, uskočio je u drugi krug kao zamjena, a zaradio je tri boda bez borbe jer mu je protiv pao vagu. Jeremy Kennedy savladao je prošlosezonskog finalista Stevena Silera, time ga eliminiravši iz natjecanja. U četvrtfinalu će se boriti protiv gore spomenutog Laurentina. Posljednji borac u drugom krugu je Gadzhi Rabadanov kojeg pad na vaganju nije koštao prolaska, zahvaljujući pobjedi u prvom krugu.

PFL - 2. sezone - Perolaka kategorija

Lance Palmer def. Luis Rafael Laurentino - TKO (R3 2:45)
Alex Gilpin def. Freddy Assunção - SUB (R1 2:08 )
Jeremy Kennedy def. Steven Siler - jednoglasna sudačka odluka
Andre Harrison vs. Movlid Khaibulaev - neodlučena borba
Alexandre de Almeida def. Peter Petties - jednoglasna sudačka odluka

Laka kategorije također je bila u velikim problemima zbog padove vage. To se dogodilo Ramseyu Nijemu i Carlosu Silvi. Tako su njihovi planirani protivnici, Nathan Schulte i Jesse Ronson upareni međusobno. Schulte je pobijedio odlukom sudaca i u obranu titule odlazi s prvog mjesta. U doigravanju ga čeka borac s kojim se trebao boriti danas, gore spomenuti Ramsey Nijem. Nate Andrews savladao je prošlosezonskog finalista Rashida Magomedova, no u drugi krug odlazi sa šestog mjesta dok će Magomedov tamo krenuti s petom. Andrewsa čeka borba protiv Chrisa Wadea, koji je u glavnoj borbi priredbe savladao Akhmeta Alieva, dok će se Aliev boriti protiv Magomedova, budući da starta s četvrtog mjesta. Preostali par četvrtfinala onaj je u kojem će drugopostavljeni borac, islam Mamedov, tražiti mjesto među četiri najbolja preko Loika Radzhabova.

PFL - 2. sezone - Laka kategorija

Chris Wade def. Akhmet Aliev - jednoglasna sudačka odluka
Nate Andrews def. Rashid Magomedov - jednoglasna sudačka odluka
Islam Mamedov def. Yincang Bao - TKO (R1 3:32)
Loik Radzhabov def. Ylies Djiroun - podijeljena sudačka odluka
Natan Schulte def. Jesse Ronson - jednoglasna sudačka odluka

Linker
26. travanj 2024 07:23