ŠEST MJESCI JE ŠUTIO

Northcutt progovorio prvi put nakon stravičnog nokauta: 'I dalje mi ne daju da treniram!'

Prije nego što je napustio UFC radi vrlo izdašne ponude ONE Championshipa, Sage Northcutt je u elitnoj promociji imao tri pobjede u nizu. No, onda je već u prvom meču za novog poslodavca naletio na desnicu veterana Cosma Alexandrea i doživio jedan od najbrutalnijih nokauta 2019. godine. U medijima se nije pojavljivao šest mjeseci!
Sage Northcutt
 Screenshot

Jednom kada je napokon progovorio, odlučio je to učiniti za MMAFighting. Otkriva da niti šest mjeseci nakon stravičnog nokauta ne može trenirati, ali i priznaje kako je mislio da je njegova karijera već završila.

"Kada sam doživio tu ozljedu, gotovo svi živci na licu su mi bili pokidani i to to do kraja. Tako da mi se tek sada vraća osjećaju po malo. Čekam da mi liječnici kažu kada je OK da se vratim, ali za sada nisam uopće trenirao slobodnu borbu sigurno pet ili šest mjeseci. Od te ozljede, odnosno od posljednjeg nastupa", izjavio je Nortcutt te je dodao:

"Sve što mogu jest hraniti se zdravo koliko god to mogu. U posljednje vrijeme nešto treniram. Počeo sam dizati malo utege, kako bih ostao u formi."

Nortcutt je na lijevoj strani lica pretrpio nekoliko fraktura jagodične kosti. Dapače, čitavo lice mu je praktički samljeveno i liječnici su imali vrlo težak zadatak rekonstruirati ga ponovno i sve vratiti na pravo mjesto. Amerikanac najavljuje povratak u laku kategoriju.

"Vraćam se u laku kategoriju gdje sam bio neporažen. U toj kategoriji sam imao 5-0 u UFC-u. Čitav svoj život sam neporažen u toj diviziji, tako da mislim da bi to trebalo pomoći u daljnjoj karijeri. Mislim da je ovo bilo ipak previše za mene (84kg op.a) pa je i to utjecalo na poraz", objašnjava i dodaje:

"Morat ću izgubiti malo mišića i neće mi biti lako spustiti se u kategoriju do 70 kg. Morat ću se riješiti mišića, ali ću biti brži i poletniji. No, i za tu kategoriju ću imati dovoljno. Bit će to OK."

Za sada se ne zna kada bi se Northcutt trebao vratiti u borilište. No, sudeći prema ovom intervjuu, to neće biti tako brzo. Liječnici mu, naime, nisu dali niti zeleno svjetlo za treniranje, a onda tek treba vidjeti kako će se teške ozljede i rekonstruirano lice nositi s udarcima u glavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:29