Ostalo

Najmlađi osvajač ADCC zlata i ONE FC grappling prvak imat će svoj MMA debi

Kade Ruotolo ONE champ

 Screen Shot
Kade Ruotolo imat će svoju prvu profesionalnu MMA borbu u azijskoj promociji ovog proljeća.

Mladi fenomen brazilskog jiu-jitsua, Kade Ruotolo, imat će svoj debitantski MMA nastup 7. lipnja kada će se suočiti s Blakeom Cooperom na nadolazećoj ONE 167 priredbi koja će se održati u Impact Areni u Bangkoku, Tajlandu.

Službenici ONE Championshipa potvrdili su tu borbu za MMA Fighting ovaj petak. Cooper je 27-godišnji američki predstavnik i trenutno ima profesionalni omjer od dvije pobjede i jednog poraza, a bori se za azijsku promociju od rujna prošle godine.

Nakon što je počeo trenirati brazilski jiu-jitsu sa samo 3 godine zajedno sa svojim blizancem Tyeom, Ruotolo je ispisao povijest 2022. godine kada je postao najmlađi natjecatelj koji je ikada osvojio zlatnu medalju na ADCC svjetskom prvenstvu u ‘submission‘ grappllingu sa samo 19 godina. Vlasnik je crnog pojasa pod čuvenim grappling majstorom Andreom Galvaom i pobijedio je sve četiri borbe prekidom na tom natjecanju u kategorije do 77 kilograma.

Kao dio ONE rostera, Ruotolo, koji sada ima 21 godinu, postao je četverostruki branitelj naslova u grapplingu, ostvarivši pobjede nad višestrukim svjetskim prvakom u combat sambu Ualijem Kurzhevom, Matheusom Gabrielom, a zatim dvije pobjede nad Tommyjem Langakerom.

Ruotolo je najavio planove za prijelaz u MMA početkom 2023. godine, a sada je taj datum konačno postavljen.

Pridružit će se priredbi čija je naslovna borba za titulu atomske kategorije, aktualna ONE atomska prvakinja Stamp Fairtex branit će svoj pojas protiv Denise Zamboange.

Linker
25. travanj 2024 21:08