Regija

Ghost započinje put na tron europskog velikana: Reljić službeno ugovorio prvu borbu u ACA promociji

Reljić vs. Dipchikov
 Absolute Championship Akhamt
Goran Reljić već idućeg mjeseca odradit će svoju prvu borbu u ACA promociji

Nije trebalo dugo vremena proći nakon službenog potpisivanja ugovora, da bi Goran Reljić saznao gdje, kada i protiv koga će odraditi debi nastup u ruskoj Absolute Championship Akhmat promociji, odnosno ACA. On je sam najavio kako se nada nastupu u kolovozu, a upravo to će se i dogoditi te se Goran već nalazi unutar ozbiljnih priprema za prvi ispit na putu do vrha izuzetno snažne, kvalitetne i velike promocije.

20. kolovoza ACA će gostovati u Poljskoj, svojom ACA 109 priredbom. Iako još uvijek nije navedeno koji će točno poljski grad priredbu ugostiti, neke su se borbe već krenule objavljivati, između ostalog ona u kojoj će se predstaviti 36-godišnji Zadranin s trenutnom adresom u Zagrebu. Njemu će se suprotstaviti njegov vršnjak iz Bugarske, Nikola Dipchikov.

Dipchikov je već dulje vremena prisutan na najvišoj razini europskog MMA-a, a član ACA promocije je već pet godina, gotovo od njenih samih početaka kao Absolute Championship Berkut (ACB). Do sada je u karijeri upisao 18 pobjeda i sedam poraza, dok je u borilištu ove promocije na omjeru od pet pobjeda, tri poraza i jedne poništene borbe. Karijeru se započeo u svojevremeno najboljoj europskoj promociji, M-1 te je zapravo većinu vremena nastupao u Rusiji. Čak 14 pobjeda upisao je nokautom, dok je do svih sedam poraza došao prekidom. Posljednji nastup imao je u kolovozu prošle godine, kad je nakon samo pola minute brutalno nokautirao Alexeya Efremova. Tu borbu možete pogledati ispod ovog odlomka.

Goran je u svojoj karijeri na 19 pobjeda i osam poraza, a ove godine nastupio je dva puta, oba puta u borilištu srpske SBC promocije. Prvo je u ožujku savladao Pedra Dos Santosa, a onda prošlog mjeseca i Miru Jurkovića, u sjajnoj borbi gdje je pružio svoju najbolju predstavu posljednjih godina te je dokazao kako mu godine ne predstavljaju nikakav faktor te da je još uvijek sposoban napredovati i pružati vrhunske predstave. U nedavnom velikom intervjuu za Fight Site, otkrio je kako u ACA odlazi po titulu prvaka srednje kategorije te kako je uvjeren da ispred sebe ima još pet dobrih godina.

Čim bude poznato više informacija o samoj priredbi, na kojoj će "Ghost" tražiti svoju 20. profesionalnu pobjedu, iste ćete moći pronaći na Fight Siteu.

Linker
16. travanj 2024 03:26