Regija

Hrgović nije u potpunosti otpisao meč s Babićem: 'Sa zadovoljstvom ću ga ušutkati...'

Filip Hrgović
 Srdjan Vrancic / CROPIX
'Ako moj tim jedan dan bude smatrao da je to dobra borba za mene, naravno da ću je odraditi'

Najbolji hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović (28), koji je proteklog vikenda u Miamiju trijumfom protiv 39-godišnjeg Amerikanca Rydella Bookera stigao do svoje 12. profesionalne pobjede, u ponedjeljak je po povratku Zagreb najavio da postoji mogućnost da se još jednom bori ove godine, ali da pravi iskorak na IBF ljestvici izazivača očekuje sljedeće godine, kada bi se u veljači ili ožujku trebao boriti protiv nekoga iz svjetskog vrha.

"Plan je da do kraja godine imam još jednu borbu, a to bi trebalo biti 19. prosinca u Zagrebu. Još ništa nije sigurno, a odluka bi trebala biti donijeta u sljedećih sedam do deset dana. To će vjerojatno biti priredba bez publike, pa bi se mogla održati u nekom manjem prostoru gdje je potreban samo ring i kamere", izjavio je Hrgović na konferenciji za novinare, a isto je ponovio i u studiju RTL-a, ali i dodao:

"Bit će to uvertira za velika imena koja me čekaju sljedeće godine. Protivnik iz samog vrha čeka me u veljači ili ožujku, to će mi biti najveća borba u karijeri", rekao je Hrga, pa se potom osvrnuo i na Alena Babića, hrvatskog boksača s kojim se često prepucava. Nekada su bili timski kolege, a danas si i nisu previše dobri.

"On je slučaj za psihijatriju. Ne želim uopće odgovarati na njegove prozivke. Ako moj tim jedan dan bude smatrao da je to dobra borba za mene, naravno da ću je odraditi. I sa zadovoljstvom ga ušutkati."

Linker
15. travanj 2024 18:20