Regija

Ivica Trušček dobio novi datum za jednu od najvažnijih borbi u karijeri

Zavurov vs. Trušček
 Instagram
Kao što je i sam Ivica Trušček prije nekoliko dana najavio, borba koju je protiv Šamila Zavurova trebao odraditi 27. rujna dobila je novi datum i mjesto održavanja. Promocija ostaje Gorilla Fighting Championship, borba se iz Kazahstana seli u Uzbekistan, a Terror će se protiv mentora Khabiba Nurmagomedova boriti 23. studenog.

Ivica Trušček (38-32) trenutno se nalazi u nizu od šest uzastopnih pobjeda, no isto tako nije nastupio već punih sedam mjeseci, što je nespecifično za ovog veterana i ikonu hrvatskog borilačkog sporta. Taj period prolongirat će se za još dva mjeseca, nakon što je odgođena borba koju je 27. rujna trebao odraditi protiv Šamila Zavurova. No, srećom po Ivicu, veliku priliku savladati poznatog ruskog borca dobit će 23. studenog u Uzbekistanu.

"Reko nejdem u tam neku vukojebinu Kazahstan... pa me šalju u pripizdinu Uzbekistan... “Great success” kak bi rekel Borat...", napisao je u svom stilu Trušček na Instagramu, gdje je službeno i obznanio novi datum.

Za one koji podrobnije prate europsku MMA scenu, ime Šamila Zavurova izaziva strahopoštovanje. Ovaj 35-godišnji borac dolazi Dagestana gdje trenira u Eagles MMA timu i jedan je od timskih partnera te prvih mentora Khabiba Nurmagomedova. U karijeri ima impresivan omjer od 35 pobjeda i samo šest poraza. Nastupao je u gotovo svim većim ruskim i azijskim MMA promocijama, a trenutno se nalazi u nizu od sedam pobjeda.

Ivica u Uzbekistan odlazi kao autsajder, ali već kod prve najave borbe je rekao kako tamo odlazi spreman poginuti i da nikome ne priznaje da je bolji dok borba ne krene. Ako se netko takvim pokaže, Ivici nikad nije bilo problem to priznati. No, već je u nekim borbama, kao prošlogodišnjoj protiv Colina Fletchera, pokazao da zna savladati favorite na njihovom domaćem terenu. 31-godišnjak iz Križevaca u dosadašnjoj je MMA karijeri prošao puno više nego većina boraca i to sve planira na najbolji način iskoristiti u ovoj fazi karijere, gdje napokon ima priliku kvalitetno oploditi dugogodišnji trud i način pristupa gdje ne bira gdje, kad i protiv koga.

Linker
26. travanj 2024 17:36