Regija

Marko Milun podijeljenom sudačkom odlukom izborio finale u Debrecenu

Milun vs. Tolbay
 screenshot/Youtube
Marko Milun nastupit će sutra u finalu Bocskai Istvan memorijalnog turnira u Debrecenu. On je u polufinalnom ogledu super teške kategorije, nakon teške tri runde, podijeljenom sudačkom odlukom savladao Damira Tolbaya iz Kazahstana.

Marko Milun krenuo je standardno agresivno, pokušavši koristiti svoj kontra gard. No, odmah se moglo primijetiti kako se u ovom meču puno više nego inače pouzda u svoj zadnji (lijevi) kroše. Nerijetko je baš njime ulazio u udarac ili počinjao kombinacije dok je Kazahstanac odlučio čekati trenutak u kojem će mu Milun priči bliže. Vrlo aktivna prva runda bez gotovo ikakvog klinča odgovarala je stilu hrvatskog boksača koji je nekoliko puta čisto i jako pogodio. No, zbog toga se par puta i previše opustio te neoprezno ušao u udarac što je rezultiralo primanjem pogotka iz kontre. Ipak, mogao je Milun biti zadovoljan postignutim u prve tri minute.

Otvara Milun drugu rundu prednjim direktima tražeći distancu s koje će najviše moći napraviti. No, kretanje Kazahstanca mu je to onemogućilo. Ovog puta se Tolbay puno bolje kretao i nije Marko izgledao jednako dobro kao na početku, sve do posljednje minute runde kad sjajna lijeva odsjeda na bradi i usporava boksača iz azijske boksačke velesile. Krajem runde još jedna otvorena razmjena koja je obojicu potrošila te znak za istek vremena boksači dočekuju u klinču.

Obojica u posljednje tri minute ulaze umorni i puno više hrvaju nego što boksaju. U jednom trenutku dolazi do prekida da bi se pregledalo Milunovu eventualnu ozljedu što je bilo dovoljno vremena da obojica odmore i krenu u žešći okršaj. Kazahstanac je Miluna pokušao uvući u otvoreni okršaj. Bio je odmorniji i nekoliko puta je sjajno pogodio čime je boksača iz BK Leonardo doveo u probleme. Obojica kraj meča dočekuju spuštenih ruku, no dojam je kako je Kazahstanac u posljednje tri minute napravio više.

Suci su na kraju donijeli podijeljenu odluku kojom je pobjeda pripala Marku Milunu, unatoč slabije odrađenoj posljednjoj rundi koja ga tako nije koštala. Ipak, u prve dvije napravio je dovoljno i sutra će u finalu boksati za zlato protiv jednog od najboljih boksača Europe i kandidata za izravni plasman za Olimpijske igre, Mourada Alieva iz Francuske.

Današnji meč možete pogledati u videu ispod teksta, kao posljednji na programu.

Linker
26. travanj 2024 22:02