Regija

'On će zaustaviti Hrgovića' - Filipovi promotori sa stilom uzvratili na provokaciju iz Joyceovog tima

Nisse Sauerland i Filip Hrgović
 screenshot/Youtube
Nije nova vijest da Joe Joyce jako dobro kotira među fanovima kao boksač koji bi bio savršen izbor za idućeg protivnika Filipa Hrgovića. No, sad je odgovor na tako nešto došao od Hrgovićevih menadžera, braće Sauerland. I taj odgovor bio je prvoklasno 'zakucavanje'.

Osim komentara na Hrgovićevu izvedbu u meču protiv Erica Moline, fanovi i analitičari brzo su počeli spominjati imena potencijalnih protivnika već za idući Hrgovićev meč. Već ranije je u takvim kombinacijama jako dobro kotiralo ime Joea Joycea, srebrnog olimpijca s igara u Riu te boksača koji je Hrgovića savladao sudačkom odlukom tijekom natjecanja u WSB boksačkoj ligi. Kao profesionalci obojica munjevito napreduju prema vrhu.

Joyce je također vlasnik omjera 10-0, iza sebe već ima pobjedu nad bivšim WBC svjetskim prvakom, Bermaneom Stiverneom, a idućeg mjeseca čeka ga Marco Huck. Nakon toga bi mogao postati ozbiljan kandidat za Hrgovićevog protivnika, iako je zapravo teško očekivati da će se njihovi menadžerski timovi složiti oko meča koji bi sad njima dvojica predstavljao veliki rizik. No, zanimljivo je bilo popratiti status koji je postavio čovjek koji se brine o karijeri britanskog teškaša, a nakon toga i odgovor koji je došao sa službenog Twitter profila braće Sauerland, tima koji brine o karijeri Filipa Hrgovića.

"Joe Joyce bi zaustavio Filipa Hrgovića", napisao je Sam Jones, menadžer srebrnog olimpijca, koji je odlučio komentirati taj potencijalni meč.

"Možda na semaforu", glasio je odgovor Sauerlanda, dok se jedan fan nadovezao tvrdnjom kako bi Joyce mogao poslati Hrgovića na spavanje jedino ako mu krene govoriti.

Nažalost, kao što smo naveli, organizacija ovog meča baš se i ne može smatrati realnom opcijom. Situacija u boksu je takva da promotori gotovo nikad ne uparuju međusobno svoje talentirane boksače u ovoj fazi karijere. No, Joyce je dugo bio amater, već su mu 34 godine i on nema puno vremena za graditi svoj "skor". S velikim mečevima je već krenuo, protiv Hucka će boksati za europsku teškašku titulu pa tko zna, možda je ona nešto što može donijeti napad na neku od svjetskih titula. Ako ista završi kod Joycea, možda bi Filip i mogao baciti oko na takav način uspona prema svjetskom vrhu.

Linker
19. travanj 2024 13:49