Opaka statistika: Evo koliko u prosjeku u ringu 'preživljavaju' Hrgovićevi suparnici

Nakon što je za novi nokaut trebao tek četiri minute, Filip Hrgović popravio je svoju statistiku

Filip Hrgović pobjedom protiv Alexandrea Kartozije došao je do 11. profesionalnog trijumfa. Ukupno mu je to deveta pobjeda nokautom i njome je popravio svoju impresivnu statistiku. Mečeve koje je završio, Filip je to napravio većinom ekspresno.

Dvojica boraca s njim su u ringu izdržali do sudačke odluke, odnosno osam rundi. Na toliko su bili dogovoreni mečevi protiv Kevina Johnsona i Seana Turnera, dok ostatak nije uspio izdržati udarce najboljeg hrvatskog teškaša.

U prosjeku, Filipu je za završiti meč potrebno devet minuta i 24 sekunde, odnosno pune tri runde i tek nešto kratko u četvrtoj.

 

No, brojka izgleda još impresivnije kad se u obzir uzmu mečevi koje je Filip završio. Njih je u prosjeku završavao za šest minuta i devet sekundi, odnosno tek par sekundi više od pune dvije runde. Ako vam statistike nije dosta, evo još jedan podatak. U posljednja četiri meča, odrađena u 2019. i 2020. godini, Hrgović je u ringu proveo ukupno 19 minuta i 40 sekundi. U prosjeku je to četiri minute i 55 sekunde po nastupu. Ovaj "novi" Filip u prosjeku mečeve završava sredinom druge runde.

Neovisno o protivnicima, upravo zbog te statistike je Filip Hrgović dio svjetskog teškaškog vrha i samo je pitanje vremena kad će njegov udarac iskusiti i oni najbolji.

 

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!