Regija

Posljednja prilika za Alena Amedovskog: UFC-ov Makedonac ugovorio borbu na 'sve ili ništa'

Alen Amedovski
 screenshot/Youtube
Nakon što je u prva dva UFC nastupio doživio poraze, prvi UFC-ov makedonski borac, Alen Amedovski, dobit će treću priliku. Za drugu UFC priredbu u 2020. godini dogovorio je borbu protiv Bevona Lewisa, a samim ugovaranjem je jasno da se samo pobjednik može nadati nastavku svoje karijere u najvećoj svjetskoj MMA promociji.

Amedovski (8-2, 0-2 UFC) je došao u UFC kao neporažen borac od kojeg se puno očekivalo. Prvi nastup imao je u travnju na Fight Nightu u Rusiji, gdje je pružio dobar nastup, no sudačkom je odlukom poražen od Krzysztofa Jotka. Drugi nastup imao je krajem rujna u Kopenhagenu gdje je bio favorit protiv Johna Phillipsa. No, velški nokauter je tim putem prezentirao relevantnost svog nadimka "Wrecking Machine" i nokautirao je Amedovskog nakon samo 17 sekundi njihove borbe.

25. siječnja u Raleighu održava se prva UFC-ova priredba iz Fight Night serija u 2020. godini, a tamo će Amedovski tražiti pobjedu protiv vrijednu ostanka u UFC-u. Jednaku misiju imat će i njegov protivnik. Riječ je o Bevonu Lewisu (6-2, 0-2 UFC), borcu koji je došao s "Contender Seriesa", no također nije opravdao velika očekivanja. Bolji od njega bili su Uriah Hall koji ga je nokautirao te Darren Stewart koji ga je savladao odlukom sudaca. Radi se o 191 cm visokom borcu iz Jackson-Winkeljohn dvorane.

UFC Fight Night 166 predvodi borba iz vrha UFC-ove teške kategorije između Juniora Dos Santosa i Curtisa Blaydesa, a Amedovskom će to biti prva borba u karijeri izvan Europe.

Linker
26. travanj 2024 01:36