Regija

Potvrđen idući meč Filipa Hrgovića: 'Neće se moći nositi s mojom snagom'

Filip Hrgović
 screenshot/Youtube
Hrgović i Booker već se dobro poznaju sa sparinga

Subota, 7. studenoga, Seminole casino na Floridi (SAD), vrijeme je i mjesto sljedeće, 12. profi borbe Filipa Hrgovića. Suparnik je isti onaj koji je i ranije najavljivan, Amerikanac Rydell Booker (26-3).

Riječ je o 39-godišnjaku koji savršeno dobro poznaje Filipa, a i ovaj njega. Ništa čudno kada se zna da je Booker tijekom Hrgovićevog boksačkog kampa bio sparing partner hrvatskom borcu. Rydell Booker je ozbiljan boksač, ni približno ne stane u istu rečenicu kao prijašnji Hrgovićev suparnik, Grk Kartozia.

Istina da je Rydell Booker u zadnje tri borbe, dvaput poražen, ali izgubio je od solidno poznatih imena i jakih likova kao što su Jermaine Franklin i Kubrat Pulev, izazivač za svjetski naslov. Ujedno, obje je borbe izgubio sudačkom odlukom.
- Ne mogu dočekati opet doći u SAD i ići u novu borbu ondje - veli Filip "Beštija" Hrgović.

- Booker je školovan boksač. Imao je jako dobru borbu s Kubratom Pulevim. Držao je bio distancu i čak i dobio prvih nekoliko rundi. Mislim da ja međutim mogu bolje i želio bih rano završiti tu borbu.

Hrgović se dotaknuo i doba sparinga s Rydellom Bookerom.

- Bilo je to uoči moje borbe s Gregoryjem Corbinom u Oxxon Hillu. Da, znamo se međusobno jako dobro i veselim se toj borbi. On ima i dobru tehniku i sve, ali ja ću se bolje pripremiti i biti u boljoj formi. Mislim da neće biti u mogućnosti nositi se s mojom snagom i pritiskom - zaključio je Hrgović.

Nisse Sauerland iz boksačke promocije Team Sauerland koja vodi brigu oko karijere jednog Joshue, pa tako i Hrgovića, vjeruje da Hrgovićev "zgusnutiji" kalendar borbi do kraja ove godine zapravo navješćuje pripreme za napad na naslov svjetskog prvaka već dogodine, 2021.

- Filip je boksač koji može napraviti probleme svima u teškoj kategoriji. On ima dinamit u rukama, u obje ruke, a što je pokazao u zadnjoj borbi i mislim da će to iskazati i u sljedećoj protiv Bookera. Vrlo je važno za njega ostati fokusiran ili stalno u borbama budući da očekujemo kako će 2021. za njega biti velika, bitna godina. On je spreman za svjetski naslov - poprilično će jasno Nisse Sauerland.

Nešto je rekao i Filipov menadžer Željko Karajica.

- Nakon zadnjeg nokauta sretan sam što vidim da će Filip eto uskoro i opet u ring, tako brzo. Znam da je Filip silno uzbuđen zbog nove borbe u SAD, na novo predstavljanje američkim navijačima.

Linker
19. travanj 2024 17:26