Regija

Protivnik za Soldića? Bivša zvijezda Dreama, Strikeforce i Bellatora objavila dolazak u KSW!

Diaz vs. Zaromskis
 screenshot
Pojavile su se glasine po pitanju protivnika Roberta Soldića za KSW 53 priredbu. Iz nekoliko različitih izvora, ali i iz objava na društvenim mrežama, može se zaključiti kako je Marius Žaromskis potpisao ugovor s KSW-om, a to navodi na pretpostavku kako će upravo ova borilačka ikona s iskustvom iz Dreama, Strikeforcea i Bellatora biti izazivač prvaku velter kategorije.

Kako KSW još uvijek nije objavio tko će se na KSW 52 priredbi, koja se 21. ožujka održava u Lodzu, boriti protiv Roberta Soldića, špekulacije fanova preplavile su forume i društvene mreže, kao i poljske portale koji prate najveću europsku MMA promociju. Posebno nakon što je danas objavljeno ime protivnika Mariuszu Pudzianowskom te prvi "teaser" na kojem se nalazi pet boraca. Naravno, neparni broj je upravo zbog toga što promocija još uvijek nije obavijestila tko je taj borac koji će pokušati oduzeti pojas Robertu Soldiću.

Kao nekako najzanimljivija, a svakako i najrealnija opcija ističe se ime Mariusa Žaromskisa. Ovaj 39-godišnji borac iz Litve prije desetak dana je na svom Facebooku objavio kako je postao dio KSW-a. Budući da je riječ o borcu velter kategorije, a također i velikom imenu koje bi zadovoljilo apetite Roberta Soldića, ne bi nas trebalo začuditi ako uskoro vidimo vijest da je upravo on taj borac koji će napasti Robertovu titulu.

Žaromskis je inače veliko MMA ime, a na svjetskoj sceni aktivan je od 2000. godine, no s pravim borbama je krenuo 2006., kad se probio do vrha britanskog Cage Ragea. Tamo je neuspješno napao titulu prvaka, da bi nakon toga potpisao za japanski Dream. U promociji nasljedniku Pridea došao je do svog najvećeg uspjeha. Osvojio je turnir i time naslov prvaka velter kategorije, koji je kasnije i jednom obranio. 2010. godine potpisao je za Strikeforce gdje je odmah napao titulu. Protiv Nicka Diaza imao je priliku postati prvi borac s elitnim titulama u Japanu i Americi. U tome nije uspio, budući da je poražen prekidom u posljednjoj minuti prve runde, no ova borba ostala je u pamćenju fanova kao jedna od najboljih u povijesti te promocije.

Nakon ipak neuspješne Strikeforce avanture, Žaromskis se vratio u Japan, a 2012. potpisao je za Bellator. Tamo je nastupao tri godine, upisavši četiri pobjede i tri poraza, da bi se krajem 2015. godine povukao. Ipak, vratio se prošle godine pobjedom u svom Vilniusu, nakon čega je svoj profesionalni omjer doveo na 21 pobjedu i devet poraza. Čak 15 puta slavio je nokautom. Poznat je po otvorenom stilu borbe i kreativnim potezima u stand upu.

Hoće li uistinu Žaromskis biti Soldićev protivnik za nešto manje od četiri tjedna? Vjerujemo kako ćemo vrlo brzo saznati.

Linker
24. travanj 2024 10:35