Regija

SBC 24: Kanchev novi prvak velter kategorije, polovični uspjeh hrvatskih boraca

Vladislav Kanchev
 SBC
Serbian Battle Championship promocija održala je u Zrenjaninu svoju 24. priredbu. U njenoj glavnoj borbi, promocija je dobila novog prvaka velter kategorije, a to je Vladislav Kanchev iz Bugarske koji je na kraju prve runde nokautirao Nasera Kalantarija. Na priredbi su nastupila i tri hrvatska borca. Enis Mučaj upisao je pobjedu, ali to nije uspjelo njegovom timskom kolegi Ivanu Lukšiću. Borba Zorana Đođa završila je bez pobjednika, budući da borac iz Bjelovara nije bio u stanju nastaviti nakon što je primio snažni udarac u međunožje.

Vladislav Kanchev i Naser Kalantari odradili su vrlo zanimljiv ogled za poziciju novog velter prvaka SBC-a, odnosno za titulu koja je ostala upražnjena nakon što je Michel Pereira otišao u UFC. Bez previše suzdržavanja, Bugar i Iranac krenuli su po pobjedu prekidom, a zanimljivo je kako su imali sličnu taktiku. Obojica su radili na pripremi jednog udarca koji bi sve završio. Većina takvih bila je dobro eskivirana sve do samog kraja prve runde. Onda je Kanchev pronašao prostor nakon što Iranac nije uspio izvesti rušenje. Prvo je promašio desni kroše, no na njega je povezao lijevi koji je pronašao svoju metu točno na bradi do sada neporaženog hrvača. On je istog trenutka pao u besvjesno stanje i borba je bila gotova, a Kanchev je postao novi SBC prvak velter kategorije.

Ukupno je na priredbi održano sedam borbi, a samo jedna otišla je dalje od prve runde. To je bila sunaslovna borba, ujedno i najneizvjesnija borba na programa. Tomislav Milić i Milan Ćulibrk oduševili su prvom rundom prepunom preokreta, da bi Milić početkom druge uspio odvesti borbu na pod, a sebe u dominantnu poziciju iz koje je plasirao udarce sve do prekida. Borbu ranije svoj je SBC debi upisao hrvatski teškaš iz UFK Novi Zagreb, Ivan Lukšić. On ipak nije uspio odgovoriti Maximu Kolosovu iz Rusije, koji ga je već na samom početku low kickovima izbacio iz balansa, a sredinom runde udarcima u parteru i savladao.

Uspješniji od Lukšića bio je njegov timski kolega Enis Mučaj. On je odradio svoju prvu profesionalnu borbu, no po kvaliteti izvedbe nikako se nije moglo vidjeti da mu je prva. Dominaciju nad Veljkom Vulovićem okrenuo je pred kraj prve runde, kad je borca iz Beograda doveo do situacije gdje ovaj više nije imao odgovora. Veliku pobjedu upisao je i talentirani Danijel Špoljarić, koji je von flue gušenjem na predaju prisilio Roberta Mecanovcija. Oleg Manzhuev borbu ranije bio je bolji od Stefana Smiljanića, dok je prva borba programa završila bez pobjednika. Naime, Tarhan Ibragimov kružnim je udarcem nogom pogodio Zorana Đođa u međunožje, a udarac je bilo toliko jak da ne samo da Đođ nakon pet minuta predaha nije mogao nastaviti nego su ga morali iznositi i iz kaveza.

Tako je završena peta ovogodišnja SBC priredba, a svoju do sada najbolju godinu će novosadska promocija zaključiti priredbom koja će se u prosincu održati u Novom Sadu. Za nju je već poznato kako bi na programu trebala imati minimalno tri borbe za titulu prvaka.

SBC 24 - Rezultati

Vladislav Kanchev def.Naser KalantariNokaut, 1. runda
Tomislav Milićdef.Milan ĆulibrkTehnički nokaut, 2. runda
Maxim Kolosovdef.Ivan LukšićTehnički nokaut, 1. runda
Enis Mučajdef.Veljko VulovićTehnički nokaut, 1. runda
Danijel Špoljarić def.Robert MecanovciGušenjet, 1. runda
Oleg Manzhuevdef.Stefan SmiljanićTehnički nokaut, 1. runda
Zoran Đođvs.Tarhan IbragimovNo contest
Linker
20. travanj 2024 05:19