Regija

SBC 24: U Zrenjaninu pada odluka o velter prvaku, Đođ nastupa iako je prošli tjedan ostao bez prsta

SBC 24
 Serbian Battle Championship
Serbian Battle Championship sutra će održati svoju 24. ukupno i petu ovogodišnju priredbu. U Zrenjaninu će se ukupno održati sedam borbi gdje će glavna biti ona za titulu velter kategorije, u kojoj se sastaju Vladislav Kanchev i Naser Kalantari. Od hrvatskih boraca na programu su Zoran Đođ, Enis Mučaj i Ivan Lukšić.

SBC je ostao bez prvaka velter kategorije nakon što je Michel Pereira prešao u UFC i sve do sada tražila se prava borba, odnosno dva borca dostojna okršaja za nasljednika borca koji je brzo osvojio srca svih MMA fanova u regiji. Ona je napokon dogovorena i sutra (subota, 19. listopada) u Zrenjaninu pojas će dobiti svog novog vlasnika. Za tu titulu borit će se prekaljeni bugarski borac Vladislav Kanchev (9-5), bivša zvijezda Final Fight Championshipa i njegov protivnik Naser Kalantari (4-0) koji je sve svoje dosadašnje borbe završio nokautom.

Na programu se ukupno nalazi sedam borbi, a zanimljivo je kako je promocija ovog puta odlučila odmoriti svoje najveće zvijezde, zapravo borce izgrađene kroz SBC promociju poput Mire Jurkovića, Nemanje Kovača, Dušana Salkanovića, Nenada Avramovića i sličnih. Ovog puta će priliku za naći svoje mjesto na narednim SBC eventima pokušati izboriti neki drugi borci. Među njima su i tri borca iz hrvatske koji se nadaju kroz SBC izgraditi svoje ime na regionalnoj sceni.

Prvi i najpoznatiji među njima svakako je Zoran Đođ. Iskusni borac iz Bjelovara poznat je po tome da se spreman boriti protiv bilo koga i bilo gdje, no ovog puta situacija je malo ekstremnija. Naime, Zoran je prošlog tjedna tijekom rada na svom OPG-u ostao bez prsta. Unatoč tome što mu ga liječnici nisu uspjeli spasiti, Zoran nije otkazao niti jednu od četiri borbe koje je trebao odraditi u mjesec dana. Već prošlog vikenda nastupio je u Njemačkoj, a sad ga u Zrenjaninu čeka Tarhan Ibragimov (6-1) iz Austrije. odmah nakon toga putuje za Tuzlu, a onda i za Belišće gdje također ima ugovorene borbe. Preostala dva hrvatska borca su Enis Mučaj iz UFK Novi Zagreb, koji će se boriti protiv vrlo dobrog stand up borca iz Beograda, Veljka Vulovića te njegov timski kolega, teškaš Ivan Lukšić. Njegov protivnik je Maxim Kolosov iz Rusije.

Ispod rezultata vaganja možete vidjeti fotogaleriju, kao i službene najave za borbe sva tri hrvatska borca. Priredbu bi inače trebalo biti moguće pratiti uživo putem Facebook stranice Serbian Battle Championshipa.

SBC 24 - Rezultati vaganja

Zoran Đođ (83,4 kg) vs Tarhan Ibragimov (83,7 kg)
Stefan Smiljanić (70,3 kg) vs Oleg Manzhuev (70,1 kg)
Danijel Špoljarić (60,2 kg) vs Robert Mecanovci (61,3 kg)
Veljko Vulović (77,4 kg) vs Enis Mučaj (77,0 kg)
Ivan Lukšić (106,9 kg) vs Maxim Kolosov (107,1 kg)
Tomislav Milić (72,1 kg) vs Milan Ćulibrk (72,1 kg)
Vladislav Kanchev (76,7 kg) vs Naser Kalantari (76,8 kg)

Serbian Battle Championship
SBC 24

Linker
26. travanj 2024 06:38