Regija

'Semtex' Daley silno želi meč protiv borca koji je pobijedio Soldića, Bellator šuti

Soldić vs. Daley
Kada je Bellator objavio ime Patrika Kincla, kao protivnika Roberta Soldića na velikoj priredbi u Londonu (KSW 50), dobar dio fanova je bio razočaran. Oni su  htjeli  meč protiv Bellatorove zvijezde Paula "Semtex" Daleyja koji je bio najavljen kao mogućnost za "RoboCopa".

Pitanje koje se postavlja glasi zašto nije došlo do realizacije tog sjajnog meča koji bi definitivno obilježio dosadašnju karijeru borca iz Viteza? Daley je htio meč i to je javno rekao, Soldićev tim je također izrazio želju, KSW sigurno ne bi imao ništa protiv...

No, pokazalo se da je zapelo na Daleyjevim ugovornim obavezama koje ima prema svom poslodavcu Bellatoru. Scott Coker ima planove za Engleza u 2019. godini i nije htio riskirati posudbom KSW-u. Tu je informaciju javno otkrio vlasnik KSW-a Martin Lewandowski.

Čelnik poljske promocije je zapravo odgovorio "Semtexu" na njegovu poruku na Twitteru u kojoj bivši UFC borac traži meč protiv Soldića. Lewandowski mu je odgovorio "Semtex, znaš da sam htio ovaj meč za London, ali nažalost Bellator ima za tebe plan ove godine".

To se pokazalo istinito jer je Scott Coker vrlo brzo poslao nekoliko ponuda engleskoj MMA zvijezdi. Daley je prije nekoliko dana javno otkrio što mu se točno nudilo. Za sada nije dobio ono što želi, a svi znamo koliko je "Semtex" težak kada su u pitanju pregovori s poslodavcima.

"Ponudili su mi nekog tipa iz ATT-ja, Jasona 'Nešto'..., bivši član Blackzilliansa. Bio je na ATT vs. Blackzillians TUF-u. Rekao sam NE, jer me to ne interesira. Ta borba nema smisla za mene. Onda su mi ponudili još jednog tipa iz ATT-ja, Sabah Homasaija, tako nešto... Pitao sam ih tko je to?", napisao je Daley na svom Facebooku te je dodao:

"Ne, ja želim Yaroslava Amosova. Nije još uvijek veliko ime, ali s 23-0 je opasan. To je budući izazivač i takva borba me zanima i intrigira u ovoj fazi karijere. Idemo Bellator, 26. listopada Mohegan Sun."

Na toj će velikoj Bellatorovoj priredbi Rory MacDonald i Douglas Lima odlučiti o pobjedniku Grand Prixa u velter kategoriji, ali i šampionu iste divizije s obzirom da je pojas također ulog. Za sada nema potvrde da će Daley zaista tamo nastupiti, niti da će mu Scott Coker dati meč protiv Ukrajinca koji za sada ima tri nastupa za Bellator i tri pobjede.

Zanimljiva poveznica ove dvije priče je ponovno Roberto Soldić. Naime, upravo je Amosov jedan od trojice boraca koji su uspjeli nanijeti poraz borcu iz UFD Gyma. 2016. godine Amosov je slavio suspektnom podijeljenom odlukom sudaca protiv "RoboCopa" na Tech-Krep FC priredbi u ruskom Krasnodaru.

Bilo kako bilo, Sodlić će 14. rujna na Wembleyju ukrstiti rukavice s Kinclom, a mi ćemo se nadati da će budućnost jednom donijeti meč protiv Daleyja. "Semtex" i dalje čeka svog protivnika na Bellatoru 232.


Linker
27. travanj 2024 07:12