Regija

Stipe Bekavac: 'Sve ozljede sam sanirao, sad je vrijeme da mi se nesreća iskupi'

Stipe Bekavac
 screenshot/YouTube (KSW)
Stipe Bekavac napokon u jednu borbu ulazi potpuno zdrav i spreman prekinuti negativni niz

Neugodan niz od četiri poraza skupio je Stipe Bekavac u posljednje tri godine, krenuvši s okršajem protiv Nikite Krylova pa sve do borbe protiv Lukasza Jurkowskog u travnju prošle godine. Tada mu se dogodila još jedna ozljeda u nizu, koljeno je otkazalo već nakon jedne minute, odnosno kad veliki revanš protiv poljske zvijezde zapravo nije niti krenuo. Stipe se nije predao, odlučio je riješiti sve probleme koje je imao i vratiti se zdrav.

37-godišnji Omišanin tako je već za ožujak ugovorio borbu protiv Przemyslawa Mysiala, no za KSW-ovu priredbu koja je u cijelosti bila otkazana zbog COVID-19 pandemije. Nakon što je KSW nastavio sa svojim priredbama, dočekao je novi datum iste borbe i on je sad ispred nas. Riječ je o suboti 10. listopada i KSW 55 priredbi. Stipe je potvrdio kako je zadovoljan što se ime protivnika nije promijenilo, iako je on za prvobitno planiranu priredbu tamo uskočio umjesto Ivana Erslana.

"Zadovoljan sam jer sam jedne pripreme za tu istu borbu odradio. Nažalost, zbog COVID-a je borba otkazana, no sad je dočekala svog red", rekao je Stipe, koji je još i prvi put bio zadovoljan protivnikom: "Proučio sam ga. Voli kontakt borbu i tu je najopasniji. Baca široke udarce koji također mogu biti opasni. Ima još detalja na koje moram pripaziti, ali uglavnom znam gdje ga trebam čekati."

Nakon borbe protiv Jurkowskog nam je Stipe najavio kako ga čeka artroskopija i vađenje meniskusa. Upitali smo ga tako je li sve što trebao odradio te kakav mu je trenutni zdravstveni bilten. Osim toga, upitan je gdje se za borbu pripremio.

"Sve ozljede sam sanirao, zdrav sam prošao cijele pripreme i nadam se da će tako ostati i nakon borbe. Pripremao sam se na relaciji Split-Podstrana-Omiš. Okupio sam su ljude s kojima sad treniram i tako se dobro osjećam", zadovoljno je potvrdio hrvatski borac koji je u MMA karijeri upisao 19 pobjeda i deset poraza.

Dakle, je li ova borba zapravo prilika za svojevrsno iskupljenje?

"Ne mislim da se ikome trebam iskupiti pa niti sebi. Više se treba ta nesreća s ozljedama iskupiti meni te napokon prijeći u sreću. U pripremama sam napravio sve da tako i bude", izrazio je nadu prije svega u zdravlje.

Nakon spomenute borbe protiv Jurkowskog, spominjalo se ugovaranje treće borbe, nakon što su zapravo oba prva susreta završila ozljedom. Prvi put Poljaka, a drugi put Bekavca. Tada je najavio kako se na trećoj borbi radi, no kakva je sad situacija?

"Ja ću učiniti sve da u ovoj borbi dođem do pobjede, a onda na stol može i ta opcija, no i neka druga. Trenutno sam fokusiran samo na ovo što me čeka u subotu", samopouzdano je rekao Bekavac, koji vjeruje da bi napokon mogao doći do te dugo očekivane 20. profesionalne pobjede u karijeri. Ista bi mu otvorila opcije nekih vrlo zanimljivih borbi unutar KSW-ovog kaveza.

Linker
24. travanj 2024 11:42