Regija

Toni Filipi: 'Nedostajat će mi Alen Babić, uz jaču konkurenciju i ja dajem više od sebe'

Toni Filipi
 screenshot/Youtube
Toni Filipi na državno prvenstvo dolazi kao vjerojatno najveći favorit za zlato unutar svih kategorija. Kao jedan od dva glavna hrvatska kandidata za Olimpijske igre, na njemu je zadatak potvrditi svoje mjesto u kvalifikacijama, a priznao je kako će mu ove godine pomalo nedostajati rivalitet koji je imao s danas profesionalnim boksačem, Alenom Babićem.

Toni Filipi iza sebe ima sjajne dvije godine. 2018. svakako su obilježili sjajni nastup u WSB ligi, ali i srebro s prvenstva Europske Unije, dok je prošle godine tome pridodao europsku broncu. Podbacio je tek na Svjetskom prvenstvu, gdje se u meču protiv predstavnika Litve prekasno uključio u meč

Tako će na Prvenstvu Hrvatske on svakako biti onaj koga protivnici žele izbjeći u ždrijebu, a on će po prvi put otkako je senior biti apsolutni favorit u svojoj kategoriji. Otkrio nam je kakav je to osjećaj i hoće li mu to stvari neki dodatni pritisak.

"Sigurno je dobar osjećaj znati da si među najboljima, ali točno je ono što svi kažu, da je teže nešto braniti nego osvojiti", rekao nam je Toni, da bismo ga onda upitali hoće li mu nedostajati njegov glavni konkurent, Alen Babić, koji je prošle godine otišao u profesionalce: "Naravno da će mi nedostajati jer je uvijek bolje kad imaš jaču konkurenciju. Tada moraš dati više od sebe, više pokazati i svakako je na kraju bolji osjećaj kad nešto osvojiš, ako je i konkurencija bila dobra. Ima i ove godine dobrih boksača. Prije svih tu je Zvonimir Rebolj koji je svake godine na natjecanju i uvijek je dobar, a tu je i odlični Josip Žižić koji se dokazao prošle godine. Uvijek netko može iskočiti."

Za sada je Toni uz Erika Pijetraja nekako najsigurniji hrvatski kandidat za nastup na olimpijskim kvalifikacijama, no ipak će morati potvrditi svoju formu i dokazati kako je tu s razlogom.

"Tako je, moram potvrditi svoje mjesto u Londonu. Trenutno sam prijavljen kao nositelj, no ne smijem nikako podbaciti", potvrdio je Toni, a onda je najavio kako bi trebao izgledati njegov period između državnog prvenstva i puta u London: "U dobroj sam formi, ali svakako da ju moram zadržati. Između se održava dobar turnir u Debrecenu, no to će reprezentacija odlučiti hoćemo li ići tamo. U svakom slučaju, čekaju me sjajni uvjeti u mom klubu Gladijatoru gdje uvijek možemo dovesti dobrih boksača da nam pomognu u pripremama."

Pred Tonijem je najvažnije razdoblje u dosadašnjoj karijeri. On je možda i jedini hrvatski boksač koji bi eventualni neuspjeh u plasmanu na Olimpijske igre smatrao podbačajem. S obzirom na dosadašnje rezultate, on si je postavio realan cilj. U ostvarivanje njega kreće već sutra na najvećem državnom natjecanju.

Linker
21. travanj 2024 10:45