Regija

(VIDEO) Milun izborio medalju u Debrecenu, Filipi 'domaćinskom' odlukom poražen od Mađara

Marko Milun i Nikolai Demich
 screenshot
Naši boksači danas su odradili četvrfinalne mečeve na 64. memorijalnom Bocskai Istvan turniru u mađarskom Debrecenu. Marko Milun savladao je Nikolaja Demicha iz Rusije izborivši polufinale i šansu za obranu prošlogodišnje titule. Tamo mu se nije pridružio Toni Filipi, no sudačku odluku kojom je on poražen od Adama Hamorija iz Mađarske, možemo nazvati pomalo 'domaćinskom'.

Filipi je od naših boksača prvi izašao u ring. Protiv sebe je imao Adama Hamorija iz Mađarske, boksača kojeg je prošle godine podijeljenom odlukom savladao u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Znao je da će to biti težak meč, a kako se nalazio na gostujućem terenu, bilo je jasno da će Toni morati biti uvjerljivo bolji da bi bio siguran u pobjedu.

Naime, hrvatski teškaš od početka je u meč startao odlučno i agresivno. Nije tu bilo one već prečeste Filipijeve sporije prve runde. Od prve sekunde krenuo je po pobjedu i pogađao je Hamorija koji je često ulazio u klinč i svoje udarce tražio na izlasku iz njega. Osim toga, ono što smo vidjeli od Mađara su jako dobre serije u tijelo, dok je Toni jako dobro koristio svoju svaku priliku za pogoditi jake pojedinačne udarce. Može se reći da je domaći boksač najviše napravio u prvoj rundi, dok je druge dvije izgledao malo lošije, posebno pri njihovih završnicama gdje je djelovao kao netko tko samo odbrojava do kraja runde. Filipi je bio odlučan, agresivan i što je najvažnije, vrlo često precizan. Bili su to udarci koji su stvarali vidljivu štetu i teško ih je bilo ne primijetiti i bodovati. Posebno dobar bio je Filipi u posljednjoj rundi kad je nekoliko puta Mađara tako pogodio da se očekivalo da bi moglo doći do brojanja. No, nije mu u malo slučajeva Mađar ostajao dužan, nošem publikom nije se predavao i konstantno je tražio svoje najbolje udarce. Na kraju je hrvatski boksač podigao ruke uvjeren da je napravio dovoljno. Postojao je neki strah od možebitne podijeljene odluke, no kad je sudac rekao da je pobjednik do toga došao jednoglasno, u hrvatskom kutu se vidjelo olakšanje. No, ono je kratko trajalo. Naime, kao pobjednik je pročitan boksač iz crvenog kuta, odnosno Adam Hamori, koji tako prolazi u polufinale.

Meč možete pogledati ispod odlomka s početkom na 3:30:00 i tako dobiti svoj dojam.

Marko Milun srećom nije imao takvih problema. On je do svoje zaslužene pobjede došao jednoglasno. Ponovno je sjajno radio njegov prednji direkt i odmah se vidjelo kako će ruski boksač Nikolaj Demich teško prolaziti pokraj njega. Svaki put kad je Rus pokušao napasti, Milunov direkt ga je kažnjavao, a nerijetko je tu prolazio i desni kroše. Kako je boksač iz BK Leonardo vidio da ima strategiju koja prolazi, tako se nje pridržavao do kraja meča. Imao je Rus svojih trenutaka, posebno kad je primijetio da je Marko umoran i da počinje spuštati ruke. Srećom po Miluna, na početku treće runde došlo je do krvarenja njegovog protivnika, što mu je dalo dovoljno prilike da se u stanci odmori i do kraja meča odradi najbolje što zna i može.

Vrlo mudro je odradio svoj posao, ne dozvolivši primanje nepotrebne štete, budući da mu do obrana zlata predstoji još dva meča, a u eventualnom finalu i jedan od najboljih boksača Europe, Mourad Aliev iz Francuske. Da bi došao do svog mjesta u finalu, Marko će sutra morati savladati Damira Tobaja iz Kazahstana.

Markov meč možete pogledati u videu ispod teksta na 5:45:00

Linker
26. travanj 2024 20:35