Regija

(VIDEO) Novo slavlje hrvatskog veterana: Goran Reljić pobijedio SBC-ovog prvaka!

Goran Reljić i Miro Jurković
 Screenshot (Facebook SBC)
Iskusni hrvatski borac nastavlja nizati vrijedne pobjede i s 36 godina na leđima

Glavna borba u petak održane Serbian Battle Championship priredbe pripala je hrvatskom MMA veteranu Goranu Reljiću koji je u Odžacima podijeljenom sudačkom odlukom svladao Miru Jurkovića.

Srpska borilačka promocija vratila se nakon korona-pauze na scenu sa SBC 28 priredbom koja nam je donijela osam okršaja i nastupe nekoliko poznatih regionalnih imena. Daleko najiščekivaniji bio je, dakako, onaj glavni meč večeri u kojem je Reljić nakon 15 minuta akcije svladao Jurkovića, inače SBC-ovog prvaka u srednjoj kategoriji. No, naglasimo odmah da Jurkovićev pojas ovom prigodom nije bio u igri budući da se radilo o dvoboju dogovorenom u 'catchweightu' do 90 kilograma.

Puno iskusniji Reljić djelovao je opušteno u ovom dvoboju, a njegov nastup obilježilo je odlično kretanje, kontrola distance i konstantni pritisak.

U prvih smo pet minuta od 36-godišnjeg Zadranina tako vidjeli puno različitih napada. Dobro je Goran kombinirao ručne tehnike s 'kickovima' kojima je najviše pogađao nogu svog suparnika. Već nakon uvodne runde, na Jurkoviću su se vidjeli tragovi borbe, ali daleko od toga da je bio uzdrman što je pojedinim kontrama i svako malo potvrđivao te prijetio hrvatskom borcu.

Nastavak borbe donio nam je puno odlučnijeg Jurkovića i puno izjednačeniji meč. U drugoj rundi Miro je češće nego ranije pronalazio put do mete te je uspio i raskrvariti Reljića kojem je nastala posjekotina ispod lijevoga oka. No, unatoč tome što je srpski borac pokazao da može biti itekako opasan, Goran je ipak zadržao opuštenost te je spretno izbjegavao napade koji su ga mogli najviše ugroziti.

Puno zanimljivosti u trećoj rundi

Vjerojatno nesiguran u to kako su suci bodovali drugu rundu, Reljić u trećoj za svaki slučaj odmah preuzima inicijativu i jednim žestokim napadom i dobrom razmjenom zahuktava meč.

U posljednjoj dionici gledali smo i dva prekida zbog Reljićevih ilegalnih udaraca. Prvi se dogodio nakon što je 'Ghost' suparnika pogodio u međunožje, a drugi nakon uboda u oko. Reljić se zbog obje situacije ispričao svom protivniku, a zanimljivo je istaknuti i da je kod tih prekida doktorica dosta vremena posvetila i Goranu. Naime, bivši KSW-ov prvak je sve ozbiljnije krvario iz posjekotine, ali ona se ipak nalazila ispod oka i nije djelovala kao nešto zbog čega bi se prekidao meč, pogotovo jedan koji je ušao u svoju samu završnicu.

Screenshot (Facebook SBC)
Goran Reljić

Borba se nakon kraće pauze nastavila, a nastavio je i Zadranin sa svojim pritiskom. A onda otprilike minutu i pol prije kraja gledamo novi prekid jer je doktorica još jednom pokušavala pregledati Reljićevu posjekotinu.

Hrvatski je borac u tim trenucima pokazivao kako je s njim sve u redu, a da je tako, činilo se i nama ispred malih ekrana. Iako daleko od toga da se radilo o zanemarivoj posjekotini, ona se ipak nalazila ispod oka te nije ometala Reljićev vid. A da je sve u redu, 'Ghost' je pokazao i kada je u jednom trenutku aktivirao publiku i zaradio pljesak okupljenih.

Borba se u konačnici ipak nastavila, a u samoj završnici Jurković je uspješno obranio i jedan Reljićev pokušaj rušenja.

Uslijedilo je potom proglašenje pobjednika, a prema sudačkim karticama radilo se o podijeljenoj odluci u korist bivšeg UFC-ovog boraca Reljića.

Goranu je ovo bila 19. pobjeda iz 27. profesionalnog MMA nastupa te potvrda sjajne forme koju oslikavaju i već četiri trijumfa u nizu. Jurkoviću je, s druge strane, ovo bio tek drugi poraz u karijeri koja broji još 10 pobjeda.

Spomenimo i da je u sunaslovnoj borbi večeri Nemanja Uverić sudačkom odlukom svladao Anđelka Kitića. Bio je to meč u kojem je srpski borac bio puno konkretniji i opasniji, što se i vidjelo na Kitiću koji je izdržao nekoliko teških udaraca, ali i pokazao veliko srce u trenucima kada se stvari nisu odvijale onako kako je on htio.

Snimku ove priredbe možete pogledati OVDJE.

SBC 28 rezultati:

Goran Reljić def. Miro Jurković – podijeljena sudačka odluka

Nemanja Uverić def. Anđelko Kitić – jednoglasna sudačka odluka

Nemanja Kovač def. Milan Nakić – KO, 1. runda

Jovan Zdelar def. Stanislav Krofak – prisiljavanje na predaju (gušenje), 1. runda

Nenad Avramović def. Enis Mučaj – jednoglasna sudačka odluka

Nikola Egić vs. Nemanja Prhić – 'no contest', nedozvoljeni udarac

Slavoljub Mitić def. Adrian Radovanović – KO, 1. runda

Ilija Brkan def. Nebojša Mršić – prekid zbog odluke kuta, 2. runda

Linker
26. travanj 2024 20:05