Regija

(VIDEO) Sjajne pripreme za London: Toni Filipi u Italiji sparira sa svjetskim prvakom i boksačkom legendom

Ante Matas, Toni Filipi, Tomo Kadić i Franjo Kristić
 T. Kadić
Toni Filipi nalazi se u glavnom dijelu svojih priprema za olimpijski kvalifikacijski turnir u Londonu. Na neko vrijeme otputovao je u talijanski Assisi gdje se na pripremama nalazi nekoliko vrhunskih reprezentacija pa tako Toni ima priliku sparirati s Muslimom Gadzhimagomedovim i Clementeom Russom.

Zadarski teškaš jedan od dva glavna hrvatska kandidata za plasman na Olimpijske igre, ali i za ozbiljni rezultat ovog ljeta u Tokiju. No, prvi korak do toga je možda i najteži, tamo se kvalificirati. Londonska Copper Box Arena od 13. do 23. ožujka ugostit će vrlo jaki europski kvalifikacijski turnir s kojeg će u Tokio otputovati glavnina predstavnika "starog kontinenta". U teškoj kategoriji raspoloživa su četiri mjesta, a Toni vjeruje kako je jedno od njih njegovo.

Da bi se ozbiljno pripremio za sve prepreke koje će se naći na putu njegovog olimpijskog sna, Toni je u društvu trenera Tome Kadića prvo otputovao u Pulu, gdje je trenirao neko vrijeme i gdje će se još jednom vratiti, no u međuvremenu su iskoristili priliku otputovati u talijanski Assisi, gdje se nalazi nekoliko reprezentacija. Kako je Kadić otkrio svojom objavom na Facebooku, ruska reprezentacija došla je u dvije najjače postave, Talijani su doveli sve najbolje što posjeduju, dok su tu između ostalog i reprezentacije Novog Zelanda, Švicarske, Irske, Indije i Finske.

Toni je dobio priliku, kao što možemo vidjeti i u priloženim snimkama, sparirati s boksačima poput Muslima Gadzhimagodeva, Clementea Russoa i Aziza Abbesa Mouhiidinea. Gadzhimagomedov je aktualni svjetski i europski prvak teške kategorije te glavni kandidat za olimpijsko zlato, a Tonija je savladao prošle godine u polufinalu Europskog prvenstva. Clemente Russo boksač je kojeg boljim poznavateljima nije potrebno predstavljati. Osvajač dva svjetska i jednog europskog zlata te dva olimpijska srebra svakako je najveći talijanski boksač novog doba uz Roberta Cammarellea. Toni je protiv njega boksao 2018. u sklopu WSB lige te ga je savladao odlukom nakon pet rundi, što je do sada vjerojatno najveća njegova pobjeda. Spomenuli smo još i Mouhiidinea, koji je europski prvak do 22 godine, a boksa pod zastavom Italije.

Osim Tonija Filipija i trenera Tome Kadića, u Assisiju je još mali dio hrvatske delegacije. Tamo se za kvalifikacije pripremaju Nikolina Čačić i Marijana Malenica, a s njime je i njihova kolegica Sara Kos te naravno treneri Ante Matas i Franjo Kristić. Ekipa u Italiji ostaje do 28. veljače, kad se vraćaju u Hrvatsku na posljednji dio priprema prije puta u London.

Linker
25. travanj 2024 16:42