UFC

Rampage Jackson vjeruje da će Stipe Miočić ‘prebiti‘ Jonesa: ‘Osjećaj mi govori da njegova brada to ne može podnijeti‘

Quinton ”Rampage” Jackson (Jon Jones i Stipe Miočić)

 PROFIMEDIA/UFC/FS
Legenda UFC-a i bivši suparnik Jon Jonesa Rampage Jackson ima svog favorita u ovom dvoboju

Quinton "Rampage" Jackson (38-14) bivši je UFC-ov i PRIDE-ov prvak u poluteškoj kategoriji. Njegovo ime odiše autoritetom u MMA zajednici zbog svog ekscentričnog i agresivnog stila borbe.

Nedavno je s Miočićem gostovao na JAXXON podcastu: "Mislim da ćeš ti biti prvi koji će ga prebiti. Osjećaj mi govori da on nema potrebnu bradu za to. On uvijek traži način da primi što manje štete. Njegov stil je da stavlja prsti u oči svojih protivnika i da prljavo udara u koljeno. On često drži svoje protivnike na udaljenosti na kojoj se osjeća sigurno. Ti si veći tip i imaš duže ruke od njegovih protivnika. Mislim da to neće moći raditi tebi".

Miočić se složio s navedenim izjavama te je rekao da će čekati Jonesa koliko bude trebalo: "Ne trebam mu pustiti da on diktira tempo borbe. Ako bilo kome pustite to da vam radi, loše vam se piše".

Jackson očito zna o čemu priča jer je imao okršaj s Jonesom 2011. godine na UFC 135 priredbi. Borba je završena u četvrtoj rundi kada je Jones putem gušenja (RNC) uspavao Jacksona: "To se dogodilo i meni. Nastradao sam u toj borbi zbog moje greške, a zaista sam jako trenirao za tu borbu. Bio sam previše samouvjeren, bio sam uvjeren da me to dijete neće pobijediti". Inače, to je bila prva Jonesova obrana titule u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji.

"Rampage" je nakon toga upisao dva uzastopna UFC poraza protiv Ryana Badera i Glovera Teixeire, a nakon toga je većinom nastupao u Bellatoru s jednom iznimkom (UFC 186 protiv Fabija Maldonadoa). Karijeru je završio na samom kraju 2019. godine protiv mitskog Fedora Emelianenka. Ruska legenda slobodne borbe nokautirala ga je u prvoj rundi. Jackson je inače zakazao boksački meč protiv bivšeg svjetskog WBO prvaka Shannona Briggsa, a taj meč bi se trebao održati 1. lipnja u Katru.

Linker
20. svibanj 2024 12:22