K1 i Boks

Sve za meč s Joshuom! Furyjev tim pokušat će platiti Wilderu da odustane od prava na revanš!

 Al Bello/Getty Images/AFP
Slijedi li nam odmah treći susret Deontaya Wildera i Tysona Furyja ili će se novopečeni WBC-ov prvak okrenuti Anthonyju Joshui i borbi za ujedinjenje svih teškaških titula? Odgovor na to pitanje dat će nam 'Brončani bombarder' koji je nakon gubitka pojasa dobio 30 dana da aktivira klauzulu koja mu omogućuje revanš.

"Revanš će se definitivno dogoditi, želim se odmah baciti na to", ne skriva Wilder svoje namjere u razgovoru za The Athletic.

Znači 30 dana za aktivaciju klauzule, a onda još četiri mjeseca za organizaciju borbe. To su uvjeti koji su definirani ugovorom koji je potpisan za prošlog vikenda održan meč.

Ako pitate drugu stranu, preciznije Furyjevog promotora Franka Warrena, on će pokušati napraviti sve da umjesto s Wilderom, 'Kralj Cigana' u ringu zapleše s Joshuom. Da bi to ostvario, Warren je spreman Wilderu ponuditi novac da odustane od aktivacije spomenute klauzule.

"Preferirao bih da odmah idemo na Joshuu, ali neke stvari su u tom ugovoru. I to treba poštovati. No, možda uspijemo postići nekakav dogovor da se on makne s puta. Mogli bi mu mogli platiti da to učini. Izbor je na njemu", rekao je Warren u razgovoru za BBC Radio Five Live.

Nakon neodlučenog prvog susreta, Wilder je u revanšu poražen prekidom u sedmoj rundi. Muka 34-godišnjeg Amerikanca zaustavljena je onog trenutka kada je pomoćni trener Mark Breland ubacio ručnik. Odluka je to s kojom se 'Brončani bombarder' nikako ne miri, a čak razmišlja i o tome s Brelandom prekine suradnju.

"Pričao sam s njegovim menadžerom i Deontay vjeruje da može nokautirati Tysona. Ja, recimo, ne vjerujem u to. No, ako on inzistira na meču, mi ćemo ga morati dogovoriti", komentira Warren.

Progovorio je Warren ukratko i o tome kada bismo mogli gledati potencijalni okršaj Furyja i Joshue.

"Želim to prije kraja ove godine. Ako, naravno, Joshua u međuvremenu ne izgubi od nekog drugog", poručuje slavni promotor.

Netko drugi, u ovoj je priči vjerojatno Kubrat Pulev koji bi se prema još uvijek neslužbenim informacijama s Joshuom trebao obračunati 20. lipnja na Tottenhamovom stadionu.

Linker
06. svibanj 2024 14:14