UFC

Tragično stradali Kobe Bryant bio je poslovni partner i veliki prijatelj UFC-a

Kobe Bryant i Dana White
 screenshot/Youtube
Tragično preminuli jedan od najboljih sportaša u povijesti, Kobe Bryant, bio je prijatelj i poslovni partner UFC-a, ali i veliki podržavatelj boraca u nastojanju za osnivanje svoje vlastite unije koja bi ih zaštitila na više pravnih načina.

Kobe Bryant bio je veliki sportski fan. Nije pratio samo košarku koja ga je proslavila i kojoj je dao, na kraju se ispostavilo, gotovo sve godine svog života. MMA je prepoznao u pravom trenutku i prije nešto manje od tri godine sklopio je posao s UFC-om. Njegov napitak Body Armor postao je službeno piće UFC-a, a on je tim putem rekao:

"UFC je za boks ono što je Body Armor za Gatorade", čime je povukao paralelu dva natjecanja i dva popularna energetsko-sportska napitka. Ugovor još uvijek vrijedi te je Body Armor sponzor mnogih UFC-ovih boraca i borkinja.

Viđan je Kobe i na nekim UFC priredbama, ali je isto tako podržao borce u borbi za osnivanje svoje vlastite unije, kojim bi se pravno zaštitili od poslodavaca. Njih je čak i javno podržao.

"Kad ste vi ovako ujedinjeni, kad radite zajedno na istom cilju, to čini ništa drugo nego unaprjeđuje sport i čini ga boljim. Ne samo za sadašnje vrijeme nego i za sve buduće generacije koje dolaze. Tako da je ovo vrlo važno", rekao je Kobe u svibnju 2017. godine, kad je gostovao na velikoj UFC-ovoj konferenciji.

Osim toga, Kobe je bio veliki fan nekih boraca, ali prije svih Conora McGregora s kojim je vidio jako puno sličnosti.

U posljednje vrijeme ga nismo viđali na UFC eventima, no MMA zajednica pamtit će ga kao čovjeka koji je bio spreman uvijek dati podršku sportu i koji je UFC prepoznao kao platformu za plasiranje svog proizvoda. Mnogi se nisu usudili napraviti niti približno takav potez.

Linker
02. svibanj 2024 05:57