Regija

Trušček zaustavljen u posljednjoj rundi, Khabib uživo svjedočio pobjedi nekadašnjeg mentora

 Screenshot (YouTube) / Ilustracija
Hrvatski MMA veteran Ivica Trušček nije uspio ostvariti pobjedu u jednom od najvećih mečeva karijere. U Uzbekistanu je na GFC 20 priredbi prekidom u trećoj rundi izgubio od dagestanskog borca Šamila Zavurova.

Sve je iz prvih redova pratio i UFC-ov prvak Khabib Nurmagomedov, kojemu je Zavurov bio mentor na početku karijere.

Trušček je dobro otvorio svoj 72. meč karijere, ali nije uspio doći do 39. pobjede samo dva tjedna nakon nastupa u zagrebačkoj Areni na KSW 51. U prvoj rundi je Trušček krenuo agresivno, uhvatio svog protivnika za nogu i srušio ga. Pokušao ga je zahvatiti laktovima, isprobavao je high-kick, ali Zavurov je uspješno izmicao. Dagestanac je uzvratio i jednim udarcem nogom u tijelo srušio Truščeka, koji se brzo vratio, uhvatio ga u giljotinu, ali nije uspio završiti prije kraja runde.

U drugu rundu je Zavurov ušao u boljem izdanju, nogom je pogodio Truščeka u prsa, a Ivica uzvratio high-kickom. Dvije minute do kraja runde srušio je Truščeka, uhvatio ga s leđa i udarao koljenima u leđa i noge. Hrvatski borac se uspio obraniti i dočekati treću rundu u koju je ušao vidno umoran.

Zavurov ga je ponovo srušio na koljena i uhvatio ga s leđa, ponovo mu je zadao niz udaraca u glavu i koljenima u leđa, a ovaj put je sudac prekinuo borbu i domaći favorit mogao je početi slaviti.

Linker
02. svibanj 2024 15:19